Az olasz hatóságok lezárták a Soros-szervezet hajója körüli tengerszakaszt

Az olasz hatóságok lezárták a Soros-szervezet hajója körüli tengerszakaszt

A szicíliai Siracusa kikötőkapitánysága elrendelte a Sea Watch civil szervezetnek a kikötő partjainál lehorgonyzott hajója körüli tengerszakasz lezárását, miután olasz ellenzéki pártok képviselői ismételten fel akartak jutni a fedélzeten tartózkodó 47 migránshoz. Eközben Hollandia újra nemet mondott a migránsok befogadására.

Az olasz hatóságok elrendelték, hogy a Soros-szervezet hajóját tilos megközelíteni vagy közelében lehorgonyozni fél mérföldes körzetben. A hatósági intézkedést azután hozták meg, hogy vasárnap három ellenzéki politikus motoros csónakot bérelt, és feljutott a hajóra. A balközép Demokrata Párt (PD) pedig hétfőtől minden nap másik képviselőt akart a hajóra küldeni, az ott tartózkodó menedékkérők partra engedésének sürgetésére. Maurizio Martina, a PD politikusa hangsúlyozta, hogy a hajón levő 47 embert azonnal partra kell engedni, el kell látni.

A római belügyi tárca vezetője bejelentette, hogy a legnagyobb olaszországi menedékkérő-tábor, a szicíliai Mineo bezárására készül, ahol a tavaly januári 2585-ről mára 1357-re csökkent az ott tartózkodók száma. A Rómához közeli Castelnuovo Di Porto menedékkérő-táborának bezárása már megkezdődött – írja az MTI.

Hírdetés

Danilo Toninelli kikötőkért felelős miniszter a Sea Watch hajójának lefoglalását szorgalmazta.

Azt javasolta, hogy engedjék kikötni a hajót, majd tegyék egy repülőre a migránsokat, és szállítsák őket Hollandiába. A német nem kormányzati szervezet hajója ugyanis holland felségjelzésű. Hága kormánya hétfőn ismételten leszögezte, hogy nem fogadja be a csoportot.     


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »