Az oktatási miniszter megálljt parancsolt az alapiskolai genderideológiának

Az oktatási miniszter megálljt parancsolt az alapiskolai genderideológiának

Ján Horecký oktatásügyi miniszter komoly kritikát kapott nemrég, amiért megnyirbálta az előző miniszter, Branislav Gröhling tervezett iskolai tantervkoncepcióját. A liberális politikus azt nehezményezte, hogy Horecký kivette a tervezetből azokat a részeket, amelyek (gender)ideológiai célzattal kerültek be a liberális vezetés idején.

“Az iskoláknak nincs joga beleavatkozni a gyerekek intimitásába és arra vezetni rá őket, hogy megválaszthatják nemi identitásukat. A gyereknek az iskolában biztonságra van szüksége, a szülőnek pedig arra, hogy senki sem lépi át a határt gyermeke magánéletére és identisára vonatkozóan”

fogalmazott Horecký.

A kormány szerdai ülése után a miniszter bejelentette, hogy úgy változtatták meg a tanterv-koncepciót, hogy az ne ideológiai érdekeket szolgáljon, mert az eredeti változat (ami Gröhling minisztersége idején került az asztalra) beavatkozott a gyerekek magánéletébe.

Hírdetés

A dokumentumból olyan kifejezések kerültek ki, mint a “szexuális identitás felismerése”, vagy a “fontos tényezők felismerése, amelyek meghatározzák szexuális integritásomat (így, egyes szám első személyben – a szerk.) a szexszel és az intimitás kapcsolatban”.

Az új tantervi javaslat egyelőre egyeztetésre került. Annyi sejthető, hogy a felsőtagozatos alapiskolások a tervezet elfogadása után 2026-tól olyan témákat fognak érinteni a tanterv keretében, mint a nem és a pszichoszociális szerep közti ellentétek, a nemi érettség és a szülőségre való felkészülés közti különbség, a tervezett családalapítás és a korai szexuális érintkezés következményei.

Megjegyezzük, Branislav Gröhling, az SaS egykori oktatási minisztere arról volt hírhedt, hogy nem támogatta a tanárok béremelését, és elmulasztotta egy olyan alapvető feladat elvégzését, mint az iskolai menzák árlistájának aktualizációja, amely különösen nagy nehézségeket okozott az infláció elszabadulásakor. A genderideológia alapiskolákba történő becsempészésére persze volt politikai akarat, idő és energia is…

Körkép.sk, postoj.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »