Az MVSZ tiltakozásra szólítja a törvénytisztelő magyarságot – Szabadságot Budaházynak!

A Magyarok Világszövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a mai napon a Fővárosi Törvényszék „bűnszervezetben, társtettesként elkövetett terrorcselekményért” első fokon a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségének kizárásával 13 év fegyházbüntetésre ítélte az elsőrendű vádlott Budaházy Györgyöt, az MVSZ tagját, a Pest Megyei Szervezet küldöttét, és hasonlóan súlyos – bár enyhébb – ítélettel sújtotta társait is.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A terrorcselekmény-sorozat célja a vád szerint az anyagi károkozáson túl a kormánypárt megfélemlítése volt, ami társadalmi veszélyességét mutatja. Az első hírek olvastán-hallatán az MVSZ felháborodottan utasítja el „az első fok” 7 év után lebonyolított eljárását. Még ha megalapozottak lennének is az ügyészi vádak, a kiszabott büntetések aránytalanul súlyosak.

Amint Szikinger István védőügyvéd fogalmazott, a vádbeli bűncselekmények nem túl nagy értékű rongálások, és korántsem olyan súlyosak, mint egy terrorcselekmény.

Hírdetés

„Boldog az az ország, amelynek ilyen terroristái vannak.” Az ügyvéd szerint kényszerrel vettek rá gyanúsítottakat a vallomásra, és minden vádpontban felmentést kért védencére.

A 2006-os rendőrterror állami erőszakszervezet útján, illegális körülmények között elkövetett tömeges brutalitása az egyének összehasonlíthatatlanul súlyosabb testi károsításával járt, és nem az ellenzéki pártok, hanem a tömegek, az állampolgárok megfélemlítését célozta. Ennek társadalmi veszélyessége összemérhetetlenül nagyobb a Budaházyék terhére rótt cselekményekénél. Ennek ellenére egyetlen rendőri vezetőt sem ítéltek el, és a kirótt büntetési tételek összessége sem éri el az egyedül Budaházy Györgyre kiszabott büntetés mértékét.

A Magyarok Világszövetsége tehát nemcsak azért áll ki Budaházy György mellett, mert egy tagjáról, többszáz fős Pest Megyei Szervezete bizalmát 2016-ban elnyert küldöttjéről van szó, hanem a bíróságok politikai bunkósbotként való felhasználásának visszatérő veszélye miatt. Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége hihetőnek tartja a védelem által megfogalmazott koncepciós per minősítést, és társadalmi veszélyességére tekintettel tiltakozásra szólítja a törvénytisztelő magyarságot.

(MVSZ Sajtószolgálat)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »