Az MVM repiköltéseibõl pontosan látszik, hogy szivattyúznak ki milliárdokat egy

Az MVM repiköltéseiből pontosan látszik, hogy szivattyúznak ki milliárdokat egy állami cégből.

Laci, itt mindenre van pénz, kivéve:

· az energetika, az ökológia, a környezetmegóvás ország specifikus kérdéseire,

· ne adj Isten ezzel kapcsolatos előkészítő projektekre, tanulmányokra,

· a közvélemény tudományos ígényességű, azonban közérthető tájékoztatására!

https://444.hu/2020/02/24/az-mvm-kolteseibol-pontos

A paksi atomerőmű egykori vezérigazgató helyettes véleményéhez teszem hozzá a közpénz lenyúláshoz is van pénz:

http://www.realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6597

A közvélemény tudományos igényességű tájékoztatása véleménye fontosságát aláhúzom.

Magyarország nem jogállam!

Jogállamban a közszolgálat a törvényt betartja.

Az Országgyűlés az atomenergia alkalmazásáról szóló törvényben felismerte, hogy az atomenergia békés célú alkalmazása az ipar, a mezőgazdaság, az egészségügy és a tudományos kutatások számos területén elősegíti az emberiség életfeltételeinek javítását. (1996.évi CXVI. törvény)

Az 1996. évi CXVI. törvény 4§ (11) bekezdése szerint:

„Az atomenergia alkalmazásával összefüggő alapvető, tudományos, technikai és egyéb ismereteket – a kockázatokra is kiterjedően – oktatni, valamint a közszolgálati hírközlés, a közművelődés útján az állampolgárokkal rendszeresen ismertetni kell.”

Az Országgyűlés által 1996-ban kötelezővé tett jogszabályi elvárás nem teljesül, sem az oktatás, sem a közszolgálati médiaszolgáltatás műsorszolgáltatása területén.

Juhos László

Amikor írom ezeket a sorokat a Kossuth Rádióban Nagy Gyula a Mérnök Kamara elnöke mondja a véleményét a klímaváltozásról a mérnökök felelősséget hangsúlyozza.

A tény nem hangzik el:

Hírdetés

Jelenleg ugyanis világméretű megfélemlítő propaganda kampány folyik, azt hangoztatva, hogy a folyamatban lévő klímaváltozást az ember okozza, ennek katasztrofális következményei lesznek, és ezért fő bűnösnek a széndioxidot tekintik.

Erre az ideológiára mára hatalmas zöld iparág fejlődött fel, hatalmas profit termelő, és még hatalmasabb érdek érvényesítő képességgel.

Ennek következménye, hogy jelentős média támogatást kapnak mindazok, akik ezt az ideológiát hirdetik, közöttük számos népszerű személy,

akiknek a természettudományos ismeretei egy másodikos gimnazista színvonalát sem érik el, miközben világhírű tudósok semmiféle nyilvános megszólalási lehetőséget nem kapnak.

Nem vitatjuk a klímaváltozás tényét, hiszen a Föld több mint négy és fél milliárd éves történetében a klíma folyamatosan változott, és semmi nem indokolja, hogy éppen most ne változzon, annál is inkább, mivel 10-12 ezer év óta kifelé megyünk a legutóbbi jégkorszakból, és a korábbi jégkorszakok adatai szerint ilyenkor mintegy 30-50 ezer év időtartamú fokozatos melegedés következik.

Egy olyan bolygón ugyanis, amelyen a felszín több mint kétharmadát víz borítja, az üvegház hatás túlnyomó részét nem a széndioxid okozza, hanem a vízgőz.

Az éghajlat szabályozásában pedig az üvegház hatás mellett számos egyéb tényező is szerepet játszik, többek között az, hogy egy-egy földrajzi helyen a felszín milyen hatásfokkal nyeli el a Nap melegítő sugarait, továbbá az is, hogy a felszín által felmelegített levegő milyen intenzitással áramlik felfelé, és viszi magával a hőenergiát, hogy a magasban ott sugározza szét a világűr felé, ahol már alig érvényesül üvegház hatás.

Abszurdum az is, hogy ugyanazok, akik a széndioxidot teszik felelőssé az üvegház hatásért, követelik az atomerőművek felszámolását, és ellenzik a vízerőművek létesítését, holott ezek egyáltalán nem bocsátanak ki széndioxidot, sőt még az ökológiai lábnyomuk is minimális.

A Miniszter is kénytelen a politikai széljárásba beállni:

Dr. Palkovics László úr

miniszter

Tisztelt Miniszter úr!

A kisebbség mellé is szabad állni, ha az igazság is ott áll. Az energetika esetében az igazság az, hogy a kisebbség a többség. Aki nyíltan nem mutatja ki a küzdő felek melyikével rokonszenvezik, nem pártatlan energetikus.

Javaslom Miniszter úrnak, hogy hallgassa meg a reális zöldek honlapján publikáló többséget. Nem tagjai a reális zöldek civil szervezetének, kiváló energetikusok, évek óta kollegáim, számosan közülük a villamos energia iparág magas rangú vezetői voltak, BME oktatója napjainkban is van köztük.

A találkozó helyszínéről gondoskodom. 1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 3. (Az Iparművészeti Múzeum melletti utca)

A terem az Unitárius Egyház terme, évek óta bérelem a Klub rendezvényei számára, mivel bérlés ára kedvező. Biztosítom Miniszter urat, a helyszín választásának semmiféle egyházzal összefüggő háttere nincs.

10 főnek, egy- egy főnek 10 percben adok megszólalási lehetőséget, 100 perc. A Miniszter urat válaszadásra nem kérem fel. Ha meghallgatás után Miniszter úr reagálni kíván, 10 percben megteheti, a találkozónak 120 perc után vége.

A kávéról a reális zöldek gondoskodnak.

A meghallgatás kezdő időpontjaként, hétköznapi 14:00 órát javaslom, Paksról is lesz 2-3 kolléga.

Napra nézve Miniszter úrtól várok javaslatot.

2020. március 18-ig bármely hétköznapi nap megfelelő.

Azt követően a műtétemre készülök.

Számítok Miniszter úrnak a reális zöld civil szervezettel való együttműködésére.

Miniszter úr megtisztelő válaszát előre is, köszönöm.

Budapest, 2020. február 22.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »