Az muszlim terjeszkedést kritizáló kommentjei miatt ítéltek el egy osztrák nyugdíjast

Felfüggesztett börtönre ítélték a 65 éves férfit, aki a muszlimok szaporodását kritizálta az év első osztrák babájának fotója alatt.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn a bécsi tartományi bíróság azt a 65 éves nyugdíjas férfit, aki „gyűlölködő megjegyzésekkel” illette az interneten a 2018-as év első, Ausztriában született csecsemőjét és annak fejkendőt viselő anyját.

A hat hónapos felfüggesztett büntetést mellett a férfinak részt kell vennie egy szociális szervezet „gyűlöletkeltés elleni” programjában is.

Hírdetés

Tavaly év elején számos médium közzétette az év első babájának és szüleinek fényképét. Az anya a képen fejkendőt viselt, ami egyértelművé tette, hogy a család iszlamista. A közösségi médiában a fotó „rasszista reakciókat” is kiváltott, több gondolatbűnöző posztoló ellen is eljárás indult.

A most elítélt 65 éves nyugdíjas a Facebookon így kommentálta a babáról megjelent képet: minden osztrák csecsemőre jut hat olyan újszülött, akiből muszlim dzsihadista lesz. A férfi a bíróság előtt – valószínűleg az enyhébb büntetés reményében – elismerte, hogy „hülyeséget” csinált, de azt hangsúlyozta, hogy kedveli a muszlimokat, együtt él velük, és soha nem sértette meg őket.

(MTI)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »