Az MTA tudósai izraeli kutatókkal találkoznak

Az MTA tudósai izraeli kutatókkal találkoznak

Az MTA kutatóinak hét tagú delegációja látogat Tel-Avivba a Magyar-Izraeli Tudományos Társaság (MITT) helyi éves közgyűlésére a tudományos együttműködés szélesítése érdekében.

Olyan tudósok vesznek részt az eseményen, akiknek a szakterülete kapcsolódik a MITT tagjainak tudományos kutatási területéhez, ez megkönnyíti a további kooperáció kialakítását a két ország tudományos intézményei között. – írta az MTI.

A Bar Ilán egyetemen kedden tartandó tanácskozáson a tervek szerint Nagy Andor tel-avivi nagykövetnek, az MITT kezdeményezőjének megnyitója után a magyar és a magyar származású izraeli kutatók rövid előadásokban ismertetik eredményeiket és projektjeiket, majd lehetőség nyílik a jövőbeli együttműködés megteremtésére.

Hírdetés

A magyar delegáció ezen kívül meglátogatja a Techniont – Israel Institute of Technology, a legrangosabb izraeli műszaki egyetemet – és a Tel Aviv Egyetemet. A látogatások során számos további találkozóra, szakmai eszmecserére kerül sor izraeli kutatókkal.

Az MITT Azbej Tristán, a tel-avivi külképviselet tudományos és technológiai attaséja szervező munkájának eredményeként alakult  meg  az izraeli Bar Ilán Egyetemen tavaly decemberben. A szervezet célja a két ország tudományos együttműködésének fokozása, valamint az, hogy szakmai és kulturális fórumot teremtsen magyar származású izraeli tudósoknak és segítse magyar identitásuk megerősítését.

Orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »