Az MSZP-s Horváth Csaba átláthatatlanná tenné Zuglót polgármesterként

Az MSZP-s Horváth Csaba átláthatatlanná tenné Zuglót polgármesterként

Immár 2 hete, hogy az MSZP-s Horváth Csaba lett Zugló polgármestere. Az új képviselő-testület október 28-i alakuló ülésére benyújtott előterjesztése szerint rögtön azzal szeretné kezdeni, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen, illetve ne kelljen a képviselőtestület hozzájárulása többszázmillió forintos ügyekhez – írja az Átlátszó

A képviselőtestületben tarolt az ellenzék: a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP összefogás 15 jelöltje jutott be a testületbe, ahol mellettük van még 1-1 képviselője a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) és a Civil Zugló Egyesületnek is, a Fidesz-KDNP pedig mindössze 4 fővel van jelen.

Az Átlátszó szerint Horváth Csaba megkerülheti az átláthatósági és nyilvánossági garanciákat, amik a képviselőtestület működéséhez kapcsolódnak, csak halaszthatatlannak kell minősítenie az ügyet.

Hírdetés

Sőt Horváth benyújtott egy salátarendeletet is, ami az önkormányzat vagyonát érintő ügyekben a rendes ügymenetet illetően is csökkentené a képviselőtestület döntési jogkörét: sokszorosára emelné azt az értékhatárt, ami felett a képviselőtestület hozzájárulása kellene, ingó vagyontárgyaknál 50 millióról 150 millióra, ingatlanoknál 50 millióról 250 millióra emelné.

Az önkormányzati választás előtt pár héttel egy kiszivárgott hangfelvételen Karácsony Gergely arról beszélt, Horváth Csabáról, hogy 

„Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.

Bármi is lesz, az kijelenthető, hogy mindkét javaslat súlyosan sérti az átláthatóságot, és ebből következően nagy korrupciós kockázattal jár. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »