Az MSZP ismét a magyarok ellen kampányol

Az MSZP ismét a magyarok ellen kampányol

A romokon még létező Magyar Szocialista Párt midnen alkalmat megragad arra, hogy a keresztbetegyen a magyaroknak. Most újabb alkalmat talált.

Hangzatos szocialista szalagcím: 

Az igen! Kár, hogy a mondat majdnem minden szava hazugság. Lényegében csak a több száz és a fogadott be szavak fedik a valóságot, mert nem migránsok és egyáltalán nem titokban jöttek. Azok, akik Venezuelából érkeztek, valamilyen formában magyarok, de érdemes egy kicsit visszatekinteni a múltba. 

Venezuelában jelentős magyar közösség él. Az első honfitársaink a második világháború és az 1956-os forradalom után menekültek a távoli országba. Leléptek innen, mert nem akartak kommunista diktatúrában élni, vagy már eleve üldözöttek voltak és a túléléshez a világ másik végére kellett áttelepülni. A csoport olyan jelentős, hogy az elmúlt évtizedekben jelentős egyházi és állami vezetők látogatták meg. A közösség aktív életet élt, hiszen rendezvényekkel, kultúrális intézményekkel tartották életben a magyarságukat. Nyilván már nem az első generációs magyarok élnek az országban, hanem a gyermekeik, vagy az unokáik. Ugyanakkor az őseik jogán ők is magyarok, hiszen az állampolgárság akár át is örökíthető. 

Hírdetés

A helyzet azonban nem túl rózsás, hiszen Hugo Chavez elnök 2013-as halála óta óriási káosz uralkodik az országban. Hatalmas az infláció, egyre mélyül a gazdasági válság és az élelmiszerhiány, ezzel együtt bűnöző bandák terrorizálják a lakosságot, gyakorlatilag polgárháborús helyzet alakult ki a kommunista országban. Szóval nem könnyű a helyzet és érthető, hogy innen haza akarnak térni a magyarok. Őket akarja az MSZP összemosni az illegális bevándorlókkal, vagy éppen a terroristákkal. Szerintük a magyarok kiemenekítése a bevándorlás szervezése. Hú, de gyenge… 

Egy felelős államnak ilyenkor kötelessége segítenie, de ez zavarja a szocialistákat, akik szerint a Venezuelából hazatérő magyarok migránsok. Bődületes baromság… Az is, hogy mindez titokban történik, hiszen már tavaly is szerepelt a hírek között (íme egy tavaly áprilisi cikk!), hogy a magyar kormány segít a bajbajutottaknak. Akiknek amúgy jelentős része magyar állampolgár. Az MSZP – ami még valamiért mindig létezik, vagyis gátolja, hogy lezáruljon a rendszerváltás – ellenük is kampányol. Érzéketlen, buta hadjáratot folytat a nehéz helyzetbe került magyarok ellen. 

Kecskés István – https://ezatuti.blogstar.hu/

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »