Az MSZP felszámolná Magyarország szuverenitását?

Az MSZP felszámolná Magyarország szuverenitását?

Erről Ujhelyi István az MSZP EP képviselője beszélt az Infó Rádió Aréna című műsorában. Szerinte Brüsszel azért nem volt felkészülve az egész uniót sújtó menekülthullámra, mert a 28 tagállam egyes kormányfői, populista, hazai, demagóg döntések és kommunikáció érdekében ízekre szedik az EU közös döntéseit. Úgy véli, hogy így nem lehet eredményeket elérni.

Ezért egyetért az EP szocialista elnökének, Martin Schulcz-nak azon felvetésével, hogy eljött az idő egy európai kormány létrehozására, amely képes lehet döntést hozni a fontos kérdésekben. Ez a gyakorlatban az Európai Egyesült Államok megalakítását jelenteni. Az egyes tagállamok így jelentősen veszítenének a szuverenitásukból, a fontos, stratégiai kérdésekben Brüsszelben döntenének helyettük.

Hírdetés

A közös európai kormányzat megalakítása a görög válsággal kapcsolatban is felmerült. Nemrég Francois Hollande francia elnök beszélt a közös eurókormányzat szükségességéről, amihez közös büdzsé és parlament is társulna. Ebben az elképzelésében Németország is partnere lenne a franciáknak. Nemrég a két ország gazdasági minisztere írt erről közös cikket.

Ha az EU két legmeghatározóbb tagállam ezt akarja, akkor fennáll a lehetősége annak, hogy előbb, vagy utóbb valahogy rákényszerítik akaratukat a többi országra. Úgy tűnik, hogy ebben az elképzelésükben az MSZP is partnerük lehet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »