Az MSZP Etikai tanácsának elnöke, volt parlamenti képviselő csempészcigivel bukott le Ukrajnában

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – hivatkozik a Telex az Jevropejszka Pravdara. A lap szerint az érintett egy 42 éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője.

Az MSZP honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és Legény az elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is

– idézi a Telex. 

Hírdetés

A határőröknek már az szemet szúrt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. (Egyelőre nem világos, milyen eredetű volt a diplomataútlevél, hiszen a férfi 2018 májusa óta már nem parlamenti képviselő.)

Amikor felkérték, hogy nyissa ki az autót, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében felnyitották a csomagtartót. A csempészáru pontos mennyiségét egyelőre nem állapították meg, a jegyzőkönyv felvétele csütörtök este még folyamatban volt.

A Telex kérdéseivel Legényhez fordult, aki egyelőre nem volt elérhető.

Az MSZP viszont azt közölte, hogy

„az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »