Az MSZP bezáratná a Budapest Parkot, a Fidesz egyetért

Hosszú ideje küzd Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő a Budapest Park bezáratásáért, és most úgy tűnik, ez össze is jöhet neki – számolt be róla az Index. Az ellenzéki politikus szerint a szórakozóhely évente mindössze négy hónapig üzemel, viszont az ingázó forgalom növekvése miatt nagy szükség lenne a helyszínen egy P+R parkolóra. 

A Ferencvárosi Önkormányzatban dolgozó Pál Tibor már több beadványt is írt a fővárosi tulajdonban lévő terület kapcsán. Bácskai János fideszes polgármester pedig már két éve is támogatta javaslatot: az önkormányzati ülés jegyzőkönyve szerint azt mondta, azon lesz, hogy mielőbb parkolási övezet legyen a Budapest Park helyén. Még akkor is, tette hozzá, „ha ez a fiatalság rovására lenne.” A fővárostól ekkor még visszadobták az ötletet, mondván, az olimpiai létesítmények fejlesztésével összhangban villamosvégállomás lehet majd a helyszínen. Így, hogy ez épp nem aktuális, Pál újra érdeklődött a parkolóról.

Hírdetés

Ha az ötlet megvalósulna, a Budapest Park biztos nem üzemelhetne tovább a területen – tájékoztatta a szórakozóhely az Indexet. A koncertek szeptemberben javában tartanak még, ha viszont az ingázó forgalom miatt be kellene zárni, eleve még rövidebb ideig tudnának nyitva tartani. Továbbá az évente történő lebetonozás, majd annak feltörése sem túl valószerű megoldás. 

A park rendezvényeinek tavaly 340 ezer látogatója volt, és a környékbeli cégektől, illetve lakóktól sem érkeztek panaszok. A környéken továbbá számos parkolóhely van jelenleg is, a Nemzeti Színház előtt például ötszáz autót tudnak fogadni.

Korábban a nagy tiltakozások ellenére ugyanígy zárták be a közelben lévő Zöld Pardont is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »