Az MKP politikusa nekiment Orbán Viktornak

Három és fél órával a vasárnapi urnazárása előtt közölt interjút a második legolvasottabb szlovák internetes portál, az aktuality.sk Csáky Pállal. Az MKP EP-képviselője ebben a magyarországi népszavazással kapcsolatban úgy fogalmazott, a referendum Orbán egójáról szól, és szerinte nem lesz meg az 50 százalékos választási részvétel.

 

Csáky hozzátette, a kötelező kvótákra ugyanakkor legalább az emberek 80 százaléka nemmel fog szavazni.

 

„A magyar kormány és Brüsszel különbözőképpen fogják magyarázni az eredményeket. Az Unió és az ellenzék azt fogják mondani, hogy Orbán Viktor kormánya színházat játszott. A Fidesz politikusai ugyanakkor azt mondják majd, hogy óriási sikert értek el, mert a véleményüket a választók nagy része osztja”

 

– fogalmazott az MKP-s politikus.

Hírdetés

 

Csáky Pál szerint az referendum Orbán Viktor kormányának egójáról szól, hogy növelje a súlyát az Unióval való tárgyalásokon. Hogy elmondhassák: ez nem a mi vagy a kormányunk véleménye, hanem az emberek akarata.

 

Az MKP EP-képviselője az interjúban az Uniót is kritizálja. Mint elmondta, a migránsválság terén Brüsszel egyelőre semmilyen megoldást nem kínál, és csak improvizál. Csáky indirekt módon azt is elárulta, hogy nem rendelkezik magyar állampolgársággal, mivel mint elmondta, ő maga nem szavazhat. Arra nem akart válaszolni, hogy javasolná-e a választópolgároknak a népszavazáson való részvételt.

 

Körkép.sk/aktuality.sk

 

Nyitókép: cas.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »