Az ĽSNS az októberi parlamenti ülés blokkolását kezdeményezi

Az ellenzéki padsorokban helyet foglaló ĽSNS képviselői felszólították a többi ellenzéki párt képviselőit, hogy együttes erővel próbálják blokkolni a szlovák a parlament októberi ülését.

Pénteki sajtóértekezletén erről beszélt Martin Beluský, ĽSNS-es parlamenti képviselő. Bírálta az ellenzéket, amiért támogatja a koalíciós javaslatokat. Úgy gondolja, ők nem akarnak előrehozott választásokat.

Beluský szerint pártja azokat a törvényjavaslatokat fogja támogatni, amelyeket jónak tart. Azokat, amelyekkel nem értenek egyet, nem támogatják meg. Ezt azzal magyarázta, hogy más pártok sem blokkolják a koalíciót.

Szerinte azzal, hogy sikerült megnyitni a mostani parlamenti ülést, elúszott annak a lehetősége, hogy az három hónapra működőképtelenné váljon és emiatt a szlovák alkotmány értelmében az államfő feloszlathassa a parlamentet.

Hírdetés

Bírálta a Smer-SD-t azért, hogy jóváhagyta az ülés programját. Nem ért egyet azzal az érveléssel, hogy ez a választási ciklust lerövidítő alkotmánymódosító javaslat megtárgyalása miatt történt.

Beluský azt állítja, az ellenzéki képviselők nem tesznek meg mindent azért, hogy megállítsák a kormányt, hiszen a javaslatait megszavazzák.

Úgy véli, valójában nem akarnak előrehozott választásokat, hogy ne kelljen kormányozniuk ezekben a válságos időkben.

Továbbra is arra szólítja fel az ellenzéket, próbálják meg blokkolni a parlament októberi ülését.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »