Az LMP-n múlik Kunhalmi Ágnes győzelme

Az LMP-n múlik Kunhalmi Ágnes győzelme

Az ellenzéki győzelem a XVIII. kerületben az LMP-n múlhat – írja a Hír TV a Közös Ország Mozgalom felmérésére hivatkozva. Mint megjegyzik, az LMP visszalépése elegendő lehet Kunhalmi Ágnes nyerő pozíciójához. A felmérés letisztult képet mutat, a legnépszerűbb Kucsák László fideszes parlamenti képviselő, a maga 34 százalékával. 30 százalékon áll az MSZP–Párbeszéd jelöltje. Mellettük feleakkora támogatottsággal bír az LMP-s Kassai Dániel és a jobbikos Makai Tibor. És csupán 3 százalék szavazna az Együtt színeiben induló Mérő Péterre és a Momentum képviselőjelöltjére, Nagy Károlyra.

Egyedül Kunhalminak lehet esélye megnyerni a körzetet, ha a javára a többi jelölt visszalép. Érdemes átgondolni, hiszen az előző szavazás alkalmával Kunhalmi csupán 56 szavazattal kapott kevesebbet, mint a Fidesz jelöltje. Ha Kassai Dániel nem lép vissza, a győztes egészen biztosan a fideszes jelölt lehet.

Hírdetés

A szakértők úgy gondolják, a 15-ös választókerület mostani erőviszonyai nemigen módosultak az előző választás óta. Kucsák és Kunhalmi 2014-ben is kiemelkedett a mezőnyből. Előbbi valamivel nagyobb népszerűségnek örvend, mivel az ellenzéki szavazatok többfelé szálazódtak.

A pártlistás voksokat nézve a Fidesz–KDNP-nél statisztikai hibahatáron belüli az előző választáshoz képest a negatív elmozdulás, az akkori baloldali összefogás utódainál (MSZP–P, DK, Együtt) viszont nagyobb a kollektív veszteség. Az MSZP a második helyen áll, a Jobbik támogatottsága hibahatáron belül, de fölfelé mozdult, az LMP-é még inkább.

A XVIII. kerületben a megkérdezettek 58 százaléka kormányváltást szeretne, és 26 százalék marasztalná a jelenlegi kormányt. A közpénzek felhasználásában 14 százalék lát mindössze javulást. 40 százalék gondolja úgy, hogy Magyarország az elmúlt egy évben rosszabbul teljesít, javulást 24 százalék tapasztalt.

A Közös Ország Mozgalom kutatásának adatfelvétele 2018. február 2. és február 20. között zajlott le, a részletes elemzést ide kattintva találja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »