Az izraeli televízió élőben közvetítette egy arab férfi meglincselését (videó)

Az izraeli televízió élőben közvetítette egy arab férfi meglincselését (videó)

Az egyik izraeli csatorna híradójában élő közvetítést adtak le egy arab férfi meglincseléséről. A műsorban szerda este volt látható az a jelenet, hogy feldühödött zsidó tömeg kitép a gépjárművéből egy izraeli állampolgárságú arab férfit Tel-Aviv ,,Bat Yam,, nevű kerületében. Mindezt élőben közvetítette az izraeli ,,Kan,, nevű műsor szolgáltató vállalat.

A felvétel a Twitteren is megjelent, ahol sokan feltették azt a kérdést, hogy korrekt dolog e élőben közvetíteni egy ember meglincselését.

Pedig az ún. ,,Izrael állam,, úgy reklámozza magát, mint a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciája és a térség legfejlettebb országa.

Ebből is jól látható, hogy Izraelben,, faji alapon tesznek különbséget állampolgár és állampolgár között, hiszen egy arab származású izraeli állampolgársággal rendelkező személy sohasem lesz egyenértékű egy zsidóval. A palesztinok és Izrael között kirobbant legújabb konfliktusért ugyanis minden arabot felelősnek tartanak az országban.

A Jerusalem Post nevű izraeli híroldal korábban beszámolt arról, hogy szélsőjobboldali zsidó csoportok járőröznek Tel Aviv egyes kerületeiben és fenyegetik, megtámadják az arab származású izraeli állampolgárokat. Az arab tulajdonban lévő üzleteket pedig egyszerűen feltörik, felgyújtják. Az izraeli rendőrség pedig nem vonul ki minden ilyen helyszínre. Ha kivonul, akkor pedig faji alapon mindig a zsidó lakosoknak ad igazat. Igazi Apartheid rendszer….

A hétfő óta felerősödött palesztin-izraeli konfliktus miatt Izraelben egyre ellenségesebb a hangulat az ott élő arab állampolgárokkal szemben, olyanokkal szemben akik izraeli állampolgárok, Izraelben dolgoznak és héberül is beszélnek. Adót fizetnek egy olyan országnak, mely másodrendű polgárokként kezeli őket.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT.com)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »