Az izraeli rakéták többségét megsemmisítette a szíriai légvédelem (videó)

Az izraeli rakéták többségét megsemmisítette a szíriai légvédelem (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg légvédelmi egységei tegnap éjjel megsemmisítették az Izrael által kilőtt rakéták többségét. A cionista erők Damaszkusz közeli célpontok ellen indítottak támadást – közölte a SANA Szíriai Állami Hírügynökség.

Szombat éjfél előtt izraeli repülőgépek csapást mértek Damaszkusztól délre fekvő Akraba településhez közeli célpontok ellen. Az izraeli hadsereg szerint a  támadás olyan iráni erők ellen irányult, amelyek hónapokon át dróntámadást készítettek elő izraeli célpontok ellen. A nyilatkozat iráni erőkként az iráni Forradalmi Gárda elit egységét a Jeruzsálemi Dandárokat említette, továbbá a Hezbollah libanoni síita milícia Szíriában harcoló erőit.

A szíriai konfliktus kitörése óta Izrael több mint százszor indított támadást szíriai célpontok ellen segítve az iszlamista és terrorista erőket. Tel-Aviv katonai kórházakat hozott létre a megszállt Golán-fennsík területén, hogy ellása a harcokban megsebesült dzsihadistákat. A Dél-Szíriai hadműveletek során mialatt a szíriai katonák felszabadították a déli tartományokat, Izrael több ezer iszlamista fegyveresnek adott menedékjogot.

Hírdetés

A Szíriai Arab Köztársaság a többi arab országgal ellentétben még mindig kiáll a palesztin ügy mellett és nem hajlandó tárgyalásokba bocsátkozni Izraellel mindaddig ameddig a palesztin nép jogai nem lesznek biztosítva.

Orientalista.hu – Zenobia 

Forrás: SANA, RT.com, MTI


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »