Az izraeli különmegbízott Alaszkában utazott, hogy létre hozzon egy Irán-ellenes együttműködést

Az izraeli különmegbízott Alaszkában utazott, hogy létre hozzon egy Irán-ellenes együttműködést

Amerikai tisztviselők bejelentése szerint július 24-én Irán sikeres tesztet hajtott végre egy közepes hatótávolságú ballisztikus rakétával. Az iráni média szerint azonban ez a teszt csupán az ország védelmi képességeit javítja.

Éppen ezért Izrael amerikai nagykövete Ron Dermer titkos látogatást tett Alaszkában azért, hogy előmozdítsa egy Irán-ellenes együttműködés létrehozását. Erről a Channel 13, amerikai hírcsatorna számolt be izraeli tisztviselőkre hivatkozva.

A csatorna riportere csupán annyit mondott el, hogy Dermer látogatásával egy jelentősebb bizotnsági együttműködés jönne létre Izrael és az Egyesült Államok között. A híreket ellenőrző katonai cenzúra egyenlőre nem tette lehetővé, hogy ennél többet közöljenek. A találkozóval kapcsolatos további híreket a következő napokban teszik közzé.

Hírdetés

A találkozóra azután került sor, miutan a Pentagon észlelte az iráni ballisztikus rakéta tesztelését. Az ezzel kapcsolatban sem a Pentagon, se Irán nem fűzött magyarázatot. A Fars News iráni hírügynökség azonban iráni tisztviselőkre hivatkozva bejelentette, hogy a rakéta kísérlet az ország védelmi kapacitását erősíti.

,,A fegyveres erők egyik hírforrása megerősítette, hogy Irán rakéta tesztje teljesen természetes a védelmi szükségletek tekintetében. A rakéta kapacitás egyetlen ország ellen sem irányul, csupán válasz egy esetleges támadással szemben.,,

Továbbá kijelntették, hogy Iránnak nincs szüksége egyetlen nagyhatalom engedélyére sem ahhoz, hogy rakéta kísérletet hajtson végre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »