Az izraeli kereskedelmi hajók a jövőben elkerülik a Vörös-tengert

Az izraeli kereskedelmi hajók a jövőben elkerülik a Vörös-tengert

2023. 11. 30.

A ,,ZIM,, nevű izraeli hajótársaság bejelentette, hogy kereskedelmi hajóik a jövőben elkerülik a Vörös-tengeren lévő útvonalakat és inkább Afrikát megkerülve juttatják el áruikat például Ázsiába.

Ilan Zayalat, az Izraeli Biztonsági Tanulmányok Intézetének kutatója az Al-Mayadeen híroldalnak azt nyilatkozta, hogy a Vörös tengeren már nem biztonságos az áthaladás az izraeli hajók számára. Az Afrikát megkerülő kereskedelmi hajóknak azonban két héttel tovább tart majd az út Ázsia felé.

Hírdetés

Az utóbbi napokban több izraeli hajót is támadás ért a Vörös-tengeren lévő ,,Bab Al-Mandab,, szoros térségében. A jemeni hadsereg és az Ansarullah mozgalom ugyanis háborút hirdetett a palesztin nép ellen elkövetett izraeli agresszió miatt.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint tízhatezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »