Az izraeli férfi kézilabda-válogatott edzője: a magyarok legyőzése valóságos világszenzáció lenne

Az izraeli férfi kézilabda-válogatott edzője: a magyarok legyőzése valóságos  világszenzáció lenne

Ma, magyar idő szerint 17:55 órai kezdettel játsszák le az Izrael-Magyarország férfi kézilabda világbajnoki mérkőzés odavágóját Tel-Avivban. Az esélyesebbek a magyarok, de az izraeli válogatott edzője, Oleg Butyenko meglepetésben, tehát hazai győzelemben reménykedik, ami azért szerinte is világszenzáció-számba menne. Az izraeli edző mindenesetre felkérte az ottani szurkolókat, hogy legalább olyan erőteljesen biztassák a kedvenceiket, amint azt a magyarok teszik majd Tatabányán – írja a sport5.co.il és a ynet.co.il.

Oleg Butyenko, az izraeli férfi kézilabda-válogatott edzője egy tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: „Kétség nem fér hozzá, hogy Izrael számára a világbajnokságra történő kijutás csupán álom. A magyarok személyében első osztályú játékosokból álló csapatot kaptunk ellenfélnek, a világ legjobb 10 csapatának egyikét. Éppen ezért a legyőzésük megoldhatatlan feladatnak tűnik, de sportolók vagyunk, s a sportban soha nem szabad azt mondani, hogy valami lehetetlen. Igyekszünk mindent a legjobban megtenni, s ha mindez elég lesz a magyarok legyőzéséhez, akkor valóban nagy álmot váltunk valóra, világszenzációt okoznánk a kézilabdában” – nyilatkozta az izraeli válogatott edzője.

Hírdetés

Oleg Butyenko a ma esti tel-avivi izraeli-magyar válogatott mérkőzés előtt a hazai szurkolókat is megszólította: „Nagyon fontos, hogy minél többen jöjjenek ki a mérkőzésre a Héjhál Slomo csarnokba, s minél jobban buzdítsanak bennünket. Mert Magyarországon, a szombati tatabányai visszavágón igen kemény szurkolósereggel lesz dolgunk, amely ugyancsak tüzeli az ottani válogatottat. Mi is a magyarokéhoz hasonló buzdításban szeretnénk részesülni Tel-Avivban” – nyilatkozta már a Jedi’ot Áháronot sportrovatának Oleg Butyenko.

Egyébként a magyar férfi kézilabda-válogatottnak már csak két mérkőzést kell megnyernie (az izraeliek ellen ma este, Tel-Avivban, illetve szombaton, Tatabányán – H. J.) ahhoz, hogy ott lehessen a 2023 januárjában a lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságon.

Az Izrael-Magyarország férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzést ma 17.55 órai kezdettel az M4 sport tévé is közvetíti.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »