Az Izrael ellen harcoló hősök bátorságát dicsérte a Hezbollah vezetője

Az Izrael ellen harcoló hősök bátorságát dicsérte a Hezbollah vezetője

2023. 11. 04.

Az Izrael elnevezésű terrorista állam ellen harcoló pal mozgalom vezetője. A kiváló politikus több ezer ember előtt beszélt a libanoni fővárosban.

Nasrallah beszédében üdvözölte az iraki fegyveres csoportokat, valamint a jemeni hadsereget amiért hadat üzentek Izraelnek és fegyvert fogtak a palesztin nép védelmére.

Az utóbbi napokban ugyanis Jemenből több ballisztikus rakétát és drónokat is kilőttek izraeli célpontok ellen. A jemeni hadsereg szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy háborúban állnak Izraellel.

Az ún. ,,Ellenállás Tengelyéhez,, tartozó iraki csoportok pedig több amerikai bázis ellen hajtottak végre rakéta támadásokat Irakban, illetve Szíriában.

Hírdetés

Nasrallah szerint az izraeli népirtást támogató Egyesült Államok szintén felelős a kialakult fegyveres konfliktusért. Szerinte a gázai háború tovább terjedését az akadályozhatja meg ha minél előbb leállítják az izraeli szárazföldi műveleteket.

Hiszen az izraeli kormány törekvése a Hamasz megszüntetésére éppen olyan sikertelen lesz mint annak idején 2006-ban amikor Libanonban a Hezbollah mozgalom legyőzése volt a cél. Izrael azonban akkor is kudarcot vallott.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint tízezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Daily News Egypt, Al-Manar)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »