Az ivermectin-használat veszélyeire figyelmeztetnek a kassai kórház orvosai

Az ivermectin-használat veszélyeire figyelmeztetnek a kassai kórház orvosai

A kassai Louis Pasteur Kórház számolt be arról, hogy jelenleg két beteget ápolnak súlyos ivermectin-mérgezéssel. Ez korántsem ismeretlen jelenség: még a nyáron az amerikai Oklahoma államban arra panaszkodtak a kórházak, hogy több ivermectintúladagolásos betegük van, mint koronavírusos. Az MTI akkori beszámolója szerint az ivermectinesek miatt akadozott a többiek ellátása.

Az ivermectint főleg injekció formájában adják lovaknak, szarvasmarháknak, de lópaszta és rágótabletta is van.

Hírdetés

A kassai Louis Pasteur Kórház több orvosa is nyilatkozott a kereskedelmi televízióknak, egyik betegük életveszélyes állapotban van, tudatzavarban szenved, idegrendszeri károsodásai vannak. "A két páciensnél 1000-szeres túladagolást állapítottunk meg" – mondta Marek Varga, a kórház toxikológus főorvosa a felvidéki Új Szó beszámolója szerint.

"Már találkoztunk azzal is, hogy a beteg szájon át szedte a szárnyasoknak való külső csepegtető oldatot. Nem beszélve a lóbalzsamokról. Nagyon gyorsan túladagolhatják magukat" – figyelmeztetett Martin Novotný infektológus főorvos.

Az ivermectin károsítja a májat, idegrendszeri problémákat okozhat, akár agresszivitást és tudatzavart is. A kórház orvosai ismét leszögezték, az ivermectin nem hatásos a koronavírus ellen.

"Ez nem Covid-19 elleni gyógyszer és nem is lesz az soha. Semmilyen tudományos kutatás nem tudta ezt alátámasztani. A kezdeti feltételezéseket, hogy segíthet az enyhe lefolyásában, már megcáfolták. Az ivermectint használó, hozzánk kerülő betegek gyakran kerülnek lélegeztetőgépre. A túladagolással kezelt páciens Covid-fertőzött is, súlyos tüdőgyulladása van" – mondta az infektológus.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »