Az iszlám zsidóellenesség és az Izrael-ellenes baloldali gyűlölet

„A 2018-as Németország inkább hasonlít 1936-ra, mint 1945-re. Legalábbis zsidó szemszögből nézve.” Megdöbbentő és önveszélyes ez a vakság. Merthogy Európa zsidóságát nem az antiszemitizmus sokat hangoztatott és mindenkivel bebifláztatott szélsőjobboldali formája, hanem az Izrael-ellenes baloldali gyűlölet és az iszlám zsidóellenesség fenyegeti…

MÁSFAJTA ANTISZEMITIZMUS

A bevándorlási hullám kezdete óta drámaian megsokasodtak Nyugat-Európában a zsidók elleni támadások. Az elkövetők döntő hányada az áldozatok beszámolói szerint muszlim, de Németországban a bűnügyi szervek minden felderítetlen antiszemita bűncselekményt a jobboldal nyakába varrnak.

A zsidók elleni támadások alakulását vizsgálta az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége, az FRA internetes felmérése, amelyben 12 tagország (Belgium, Dánia, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia, Ausztria, Lengyelország, Svédország, Spanyolország és Magyarország) összesen 16 395 zsidó vallású polgárát kérdezték meg.

A legbiztonságosabb a felmérés szerint Magyarország: a tanulmány kiemeli, hogy a megkérdezettek alig 13 százaléka tart egy esetleges támadástól, és ma kevesebben gondolják úgy, mint öt éve, hogy fokozódott volna az antiszemi­tizmus.

Nem így Nyugat- és Észak-Európában. A megkérdezettek 28 százaléka átélt valamilyen verbális vagy fizikai, antiszemita indítékú támadást. Három százalékuk fizikai támadás áldozata lett, ebből két százalék az elmúlt évben szenvedte el a bántalmazást. A támadások háromnegyedét nyilvános tereken, az utcán, parkolóban követték el.

„A zsinagóga mellett körülvett egy csoport fiatal migráns” – számolt be egy idősebb dániai zsidó az őt ért bántalmazásról. Úgy menekült meg, hogy pénzt adott a támadóknak.

A felmérés szerint a franciaországi zsidók félnek a leginkább, és nem alaptalanul, mert már egy tucat zsidók elleni támadás végződött gyilkossággal az országban.

Dániában a megkérdezettek 56 százaléka véli úgy, hogy az antiszemitizmus egyre fenyegetőbb veszély. „Évekig nem volt probléma zsidóként élni Dániában. Az ezredforduló körül már érezhetőek voltak a fenyegetések, a sértő kijelentések és a zsidók ellen irányuló terrorakciók. A támadások többségét a muszlimok követik el” – foglalta össze tapasztalatait egy dán zsidó.

A német zsidók 41 százaléka tart valamilyen támadástól. „Soha nem tennék ki egy Dávid-csillagot, vagy nem vennék fel héber feliratú pólót” – szögezte le egy német zsidó nő.

Hírdetés

Egy frankfurti kutatás szerint a Németországban élő zsidók kétharmada, de inkább háromnegyede érzi úgy, hogy egyre növekszik az antiszemitizmus, a növekedést pedig gyorsítja a migráció. A nyugati baloldal a migránsok pártján áll, a baloldali, liberális pártokban egyre jellemzőbb az antiszemita színezetű Izrael-ellenes hang.

A német zsidók 38 százaléka a kivándorlást fontolgatja. Berlinben a zsidók elleni támadások száma az elmúlt években több mint a négyszeresére, 18-ról 80-ra nőtt. Erre a jelenségre a Demokrata már 2016 nyarán felfigyelt, amikor rögzítette egy német zsidó felszólalását a Pegida (Patrióta Európaiak a Nyugat Iszlamizációja Ellen) berlini tüntetésén. A Demokrata szemtanúja volt, amint egy német zsidó a szélsőjobboldalinak bélyegzett bevándorlásellenes mozgalom tagjaként szót emelt a muszlimok antiszemita támadásai ellen. A háromgyerekes családapa azt mondta, nem szeretné, ha menekülnie kellene az országból…

Azóta tovább romlott a helyzet. Berlin-Mitte: egy Dávid-csillagos nyakkendőt viselő zsidó férfit kegyetlenül megvert, majd megrugdosott egy szír bevándorlókból álló csoport. Néhány héttel korábban egy zsidó fejfedőt viselő férfit támadtak meg a német fővárosban. A zsidó jelképek vonzzák az elkövetőket, gondolhatta erre Felix Klein, Németország antiszemitizmus elleni kormánybiztosa, amikor felhívta rá a figyelmet, hogy nem javasolja a németországi zsidóknak zsidóságuk nyilvános vállalását a kipa viselésével. A kijelentés mélyen sokkolta Reuven Rivlin izraeli államelnököt, és megdöbbenésének adott hangot – jelentette az Ynet című izraeli hírportál.

„Ma az antiszemitizmus nagyon erősen jelen van a muszlim és a baloldali körökben. Emellett természetesen létezik jobboldali zsidógyűlölet is” – vélekedett egy német zsidó a Bayernkurier.de című hírportál által idézett tanulmányban. Csakhogy lényegesen kevesebb jobboldali antiszemita támadást azonosítanak maguk az áldozatok: szerintük ez alig 13 százalék, miközben a szélsőbal által elkövetett támadások aránya meghaladja a 33-at.

A tettesek döntő hányada az áldozatok beszámolói szerint muszlim, de ezt a német bűnügyi szervek tagadják. A meghamisított statisztikai adatokat világgá kürtöli a német sajtó migránsbarát kórusa. A refrén így hangzik: „A hivatalos adatok szerint az antiszemita támadások 90 százalékát a radikális jobboldal követi el!” Köszönőviszonyban sincsenek tehát a németországi zsidó szervezetek számai és a hivatalos bűnügyi statisztika adatai.

Josef Schuster, a Német Zsidók Központi Tanácsának elnöke szerint ennek az az oka, hogy amikor a tettes kilétét nem sikerül kinyomozni (ez az esetek legnagyobb részében így van), a rendőrség automatikusan a jobboldal számlájára írja az adott bűncselekményt. A muszlimok által elkövetett bűntettekkel nem törődve tehát egyenlőségjelet tesznek a zsidógyűlölet és a nacionalizmus közé, ahogy a bevándorláspárti hatalom elvárja.

„Meg kell védenünk országunk minden lakosának vallásszabadságát, nem pedig megadni magunkat a neonáciknak” – harsogta a polkorrekt lózungot Joachim Herrmann bajor belügyminiszter is, a neo­náci térfélre utalva az antiszemitizmus jelenségét. Erről számol be a Migrációkutató Intézet egyik közelmúltban napvilágot látott tanulmánya is: „A németországi antiszemita motivációjú támadások számát a német rendőrség illetékes irodája tartja számon. Eszerint Németországban 2014-ben 1596, 2015-ben 1366, 2016-ban 1468, 2017-ben 1504 antiszemita hátterű atrocitás történt.”

A rendőrségi kategorizálást azonban több szakértő is megbízhatatlannak tartja. A számok törvénye szerint ez azt jelenti, hogy minél több lesz a migráns, annál több ilyen atrocitás várható. Ezt a végtelenségig nem lehet egyre növekvő náci fenyegetésként tálalni.

Maguk az áldozatok azonban nem ülnek fel az intézményesített statisztikahamisításnak. Ők pontosan tudják, kik voltak az elkövetők.

Arye Sharuz Shalicar a Der neudeutsche Antisemit, azaz Az új német antiszemita című könyvében ezt írja: „A 2018-as Németország inkább hasonlít 1936-ra, mint 1945-re. Legalábbis zsidó szemszögből nézve.” Megdöbbentő és önveszélyes ez a vakság. Merthogy Európa zsidóságát nem az antiszemitizmus sokat hangoztatott és mindenkivel bebifláztatott szélsőjobboldali formája, hanem az Izrael-ellenes baloldali gyűlölet és az iszlám zsidóellenesség fenyegeti.

Újra kísértet járja be Európát: ismét a kommunizmus kísértete. Németországban a baloldal a liberálisokkal és a zöldekkel karöltve, a marxista ideológia talaján a fennálló társadalmi rend felforgatásán, a hagyományos családmodell eltörlésén, a vallás, a hagyományok és a magántulajdon megszüntetésén dolgozik, és ehhez szüksége van a mindent feje tetejére állító migránstömegekre. Céljai érdekében az új proletariátust megtestesítő muszlim bevándorlók által elkövetett antiszemita támadásokat a jobboldal nyakába varrja. Kell az egyszer már bevált ellenségkép: a reakciósok, a szélsőjobb, a nácik.

Ismerős? Ismerős. Csak egy a baj. Hogy ez nem az a helyzet. Ebből nagyon másfajta proletárdiktatúra nőhet majd ki. A saria jegyében

Hernádi Zsuzsa – demokrata


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »