Az iszlám zöld zászlója az európai városok utcáin

Az iszlám zöld zászlója az európai városok utcáin

Európai politikusok megállapítják, hogy az iszlám fundamentalizmus teret hódít az ő országukban is. A szakértők szerint nincs ebben semmi meglepő: ez elkerülhetetlen következménye annak, hogy a terrorizmus elleni küzdelemben a kettős mérce politikáját alkalmazzák.

Az iszlám zöld zászlóját egyre gyakrabban lehet látni régi európai városok utcáin. Ennek egyik leghírhedtebb példája a Sharia Rendőrség Wuppertal városban, amely München közelében van. Itt azon német lakosokat, akiket tetten érnek, hogy szürkületkor alkoholt fogyasztanak, megdorgálják a narancssárga színű, „Sharia Rendőrség” feliratú pólóba öltözött kemény fickók. Eddig a szavaknál nem mentek tovább. De egyes arab országokban a Sharia megsértésért testi fenyítés jár…

Figyelemre méltó, hogy a Sharia „önkéntesek” helybeliek. Leggyakrabban ezek a második-harmadik generációs bevándorlók, de vannak köztük bennszülöttek is, akik áttértek az iszlám vallásra. A szakértők szerint a nyugati ifjúság igen jelentős része a szűnni nem akaró válság közepette a polgári élet alternatíváját keresi. A múlt század 70-es éveiben baloldali csoportokhoz csatlakoztak volna. Ma, amikor ezek már nincsenek, a lázadóknak megfelel a radikális iszlám is. Szergej Oznobiscsev politikai elemzőé a szó:

Hírdetés

Populista eszmék alapján szövetségesek közé lehet toborozni olyan embereket is, akik egészen jól épültek be a társadalomba. Szakértők szerint a terroristák sorait nem csak a szegényekkel és a feledésbe merültekkel pótolják. Egészen sikeres emberek is csatlakoznak hozzájuk.

Egyes neofiták „forró pontokra” mennek harcolni, ahol végigsöpört az úgynevezett „arab tavasz”. A kívülről kezdeményezett puccsok a Közel-Keleten és Észak-Afrikában lángba borították az egész régiót, amely övezi Európa déli határait. Az európai országok saját politikájuk túszává váltak, amely politika lényege abban áll, hogy a terroristákat „rosszakra” és „jókra” osztják. Kettős mérce alkalmazása olyan veszélyes „robbanóanyag” kezelésében, mint az iszlám fundamentalizmus, oda vezetett, hogy Európa a „világ kalifátus” következő célpontjává lett. Dmitrij Abzalov a Stratégiai Kommunikációk Központjának vezetője ennek kapcsán elmondta:

A szíriai csoportosulásokat támogatva, a Nyugat saját sírját ássa. Figyelembe véve a migrációs folymatokat, látni kell, hogy a szélsőségesség elkerülhetetlenül elterjed Európára is. Egyelőre a szélsőségeseket a közel-keleti és észak-afrikai forró pontok vonzzák. De amint ott stabilizálódik a helyzet, elkerülhetetlenül Nagy-Britanniába és Németországba viszik a radikalizmust.

Titkos szolgálatok becslései szerint több ezer nyugati állampolgár radikális iszlám csoportok tagjaként vesz részt a harcokban Szíriában és Irakban. Legalább tíz százalékuk előbb vagy utóbb úgy dönt, hogy hazamegy. És akkor a Nyugat komoly erőszakhullámmal találja magát szemben, amihez nem készült fel. Nem lenne jobb végül lemondani „a demokrácia exportja” doktrinájáról?


Forrás:hungarian.ruvr.ru
Tovább a cikkre »