"Az iszlám mindig is Amerika része volt" – Obamának mecsetlátogatás során elgurult a gyógyszere

"Az iszlám mindig is Amerika része volt" – Obamának mecsetlátogatás során elgurult a gyógyszere

Az iszlám vallás elleni támadás egyben támadás az összes hit ellen – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök szerdán, amikor hivatalba lépése óta először ellátogatott egy amerikai mecsetbe.

A Fehér Ház szerint az elnök a látogatással ellensúlyozni akarja Donald Trump és az elnökjelöltségért kampányoló más republikánus politikusok muzulmánellenes kirohanásait, amelyekkel egyes amerikaiak félelmére játszanak rá.

"Az iszlám mindig is Amerika része volt" – mondta Obama a Baltimore közelében lévő mecsetnél. "Amikor bármely vallási csoportot célba vesznek, mindannyiunk felelőssége, hogy felszólaljunk ellene" – tette hozzá.

Hírdetés

A magát kereszténynek mondó Obama külföldi útjain már járt mecsetben, például Kairóban, Jakartában és Kuala Lumpurban, de az Egyesült Államokon belül ez az első ilyen látogatása azóta, hogy 2009-ben elnök lett.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Obama mecsetbe megy

Így válhat az iszlám még jobban Amerika részévé: Az iszlám vallásra való áttérésre és a "hitetlenek" elleni harcra buzdítja az amerikai négereket a szomáliai al-Shabaab

Kapcsolódó muszlimellenes náculások:

– Trump is kifejtette a véleményét a muszlim szilveszterről – egy sárga csillagot viselő boszorkányt kitessékeltek

– Trump első tévés reklámjában is a muszlimok beutazásának megtiltását ígéri

– A "fasizmus mezeje", "folyékonyan náciul": Trump betiltaná a mohamedánok beutazását


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »