”Az iszlám egy hatalmas üzleti vállalkozás”

Az iszlám ma egy globális probléma. Napjaink egyik legégetőbb kérdése, hogy mégis hogyan kezeljük ezt a hihetetlen mértékben terjeszkedő vallást. Az Echo TV műsorában, A nyolcasban ezúttal az iszlám kérdésköre került terítékre.

Ehhez először is érdemes megvizsgálni az egész jelenség hátterét, amely gyakorlatilag mindig egyazon formulát követ: a Közel-Keleten tapasztalható etnikai és vallási sokszínűség miatt a központi hatalmak olyan kormányzást folytattak, amely nem igazán felelt meg a demokratikus normáknak. Ezen államok világi, szekuláris beállítottsága nem oldották meg a belső feszültségeket.

Nem is meglepő hát, hogy a háttérbe szorított iszlám elkezdte magát hirdetni, mint a térségbe idegenként behatoló nyugati törekvések elleni alternatíva. Így született meg a radikális iszlám, amely az etnikai/vallási feszültségek és a külföldi hatalmak beavatkozása mellett felelős a közel-keleti helyzetért. Ez utóbbira remek példát szolgáltat Franciaország, amely félmilliárd eurót fektetett abba, hogy ellenzéki fegyveres milíciákat támogasson Szíriában, titkosszolgálati jelentésekből azonban pontosan tudták, hogy ezek a pénzek nagyon rossz helyre érkezhetnek.

Hírdetés

A baj így megtörtént, Szíriából tömegek indultak el Európába. Azt talán mondani sem kell, hogy az integráció működésképtelen: a párhuzamos társadalmakban a muszlimok szegregálják magukat, kibocsátó országaikkal a kapcsolatot nem szakítják meg, a Nyugat pedig konzerválja ezt az egész helyzetet. A háborút azonban így is importálják a nyugat-európai országok, ez egyértelműen látszódik abból, hogy hány bevándorló hátterű terrorista vitt végbe támadást az elmúlt években.

De akkor mégis miért várja tárt karokkal a migránsokat Nyugat-Európa? Hát azért, mert az iszlám lényegében egy hatalmas üzleti vállalkozás. Sok millió munkanélküli érkezik kontinensünkre, akiket a szociális háló megtart, és fogyasztókká válnak. Gondoljunk csak bele: a nagy nyugati cégek vajon jól járnak-e anyagilag azzal, hogy muszlim élelmiszerkínálattal, ruhakollekciókkal állnak elő? A válasz egyértelmű.

És hogy a terrortámadásokon túl még miért jelent problémát európai civilizációnk konfliktusa az iszlámmal? Miért rejt elképesztő veszélyeket a keresztény kultúra gyengülése, és az, hogy Európa képtelen megvédeni saját magát nem csak határvédelem tekintetében, de lelki szempontból sem?


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »