Az Iszlám Állam új célpontjai az európai gyerekek

Az Iszlám Állam új célpontjai az európai gyerekek

Információk szerint megszaporodtak az Iszlám Állam terrorszervezet fenyegetései. Arra buzdítják az európai magányos dzsihadistákat, hogy az ünnepek alatt azokat a helyszíneket célozzák meg, ahol sok gyermek található.

A gyengeség jele, hogy az Iszlám Állam gyermekek elleni támadással akar sokkolni. Azt szeretnék elérni, hogy minél nagyobb hatást érjen el egy-egy merénylet, amelyet képesek végrehajtani – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma este című műsorában.

Úgy vélte: mivel a karácsonyi vásárokat katonákkal, rendőrökkel és betontömbökkel is védik, ezért fel kell készülni arra, hogy a terroristák olyan célpontokat keresnek majd, amelyek kevésbé védettek. „Különösen perverz gondolat, hogy kórházak szülészeti osztályait vagy óvodákat támadjanak meg, de sajnos semmi sem lehetetlen ezeknek az embereknek a gondolkodásában” – mondta.

Hírdetés

Szerinte ezt a fajta terrorizmust gyorsan, de akár még középtávon is kilátástalan felszámolni. Együtt kell élni azzal, hogy mindig újabb fenyegetések lesznek, amelyekkel szembe kell szállni. „Nem szabad megengedni, hogy tönkretegyék az örömünket az ünnep kapcsán” – tette egyértelművé.

hirado.hu

The post Az Iszlám Állam új célpontjai az európai gyerekek appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »