Az Iszlám Állam nevében adott le tucatnyi lövést egy járőrautóban békésen ülő rendőrre Philadelphiában

Az Iszlám Állam nevében adott le tucatnyi lövést egy járőrautóban békésen ülő rendőrre Philadelphiában

Járőröző rendőrt sebesített meg súlyosan egy férfi Philadelphiában, a merénylő a támadás során az Iszlám Állam nevű terrorszervezet nevét kiáltozta és azt, hogy ő hűséget esküdött a dzsihadistáknak.

Philadelphia most, hétfőn beiktatott új polgármestere, Jim Kenney azonban újságíróknak úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy Archer cselekedete tükrözné az iszlámot, az iszlám gondolkodásmódot.

"Itt, ebben a teremben senki nem gondolja, hogy ez bármilyen formában is tükrözné a muszlim vallást. Ezt a támadást köztörvényes bűnöző követte el, lopott fegyverrel" – közölte a demokrata párti polgármester.

Hírdetés


Edward Archer

Közben az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa – azaz a vezető muszlim civilszervezet az Egyesült Államokban (CAIR) -nyilatkozatot adott ki, melyben tudatja: Edward Archer egyetlen adatbázisukban sem szerepel, mint hitét gyakorló muszlim. Hasonlóképen nyilatkozott az ABC televízió esti híradójában Aszim Abdur-Rasid imám is, aki annak a mecsetnek a papja, amelynek közelében a merénylő lakik.

Edward Archer egyébként nem ismeretlen a bűnüldöző szervek előtt. Rendőrségi adatok szerint 2014-ben nem regisztrált fegyverrel elkövetett támadásért már börtönbüntetésre ítélték. Tiszta szerencse, hogy 2016 elején már szabadon mászkálhatott.

A megsebesített rendőrt pénteken azonnal megműtötték.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »