Az Iszlám Állam nem meri megközelíteni Irán határait

Az Iszlám Állam nem meri megközelíteni Irán határait

Egy iráni top katonai tisztviselő szerint az ISIS takfiri terroristák nem merik megközelíteni az Iszlám Köztársaság határait.

Eltökélt szándékunk a Iszlám Állam (ISIS) elpusztítsa, ha bármelyik irányból 40 kilométeres körzetben megközelítik a határainkat.”-nyilatkozta Hassan Firouzabadi, az iráni fegyveres erők vezérkari tisztje az újságíróknak kedden.

A vezérőrnagy hozzátette, hogy “az ISIS, mint “hamis ideológia” vonzhat néhány tizenévest terrorcselekmények elvégzésére, de az irániak soha nem engednének ilyen ideológiákat.

A tisztviselő annak kapcsán beszélt erről, hogy korábban, hétfőn Abdolreza Rahmani Fazli iráni belügyminiszter kijelentette, az Iszlám Köztársaság közbe fog lépni, ha az ISIS takfiri terroristák 40 kilométeres körzetben megközelítik az ország határait.

Hírdetés

Rahmani Fazli hozzátette, hogy Irán határ menti területei Irakkal, érintettek lehetnek az ISIS által végzett műveletek tekintetében.

Ugyanakkor kiemelte, hogy eddig nem hajtottak végre olyan műveleteket, melyek Irán biztonságát sérthetik, köszönhetően az ország alakulatainak jelenléte miatt a határ menti régiókban.

Az ISIS terroristák, akik közül sokat kezdetben az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) képzett ki Jordániában 2012-ben azért, hogy destabilizálják a szíriai kormányt, mostanra jelentős területeket foglaltak el a szomszédos Irakban is, és súlyos, emberiség elleni bűncselekményeket követnek el az ellenőrzésük alatt álló országrészeken.

Orientalista.hu – Tia (persianews)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »