Az Iszlám Állam lőtte le az orosz utasszállítót – Moszkva kegyetlen bosszút fog állni

Az Iszlám Állam lőtte le az orosz utasszállítót – Moszkva kegyetlen bosszút fog állni

Az Iszlám állam dzsihadista szervezet egyiptomi szárnya szombaton Twitter-üzenetben közölte, hogy katonái lőtték le a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító repülőgépet.

Egyetlen túlélője sincs a Sínai-félszigeten szombaton történt orosz utasszállító repülőgép légi katasztrófájának – közölték egyiptomi illetékesek.

A Kogalymavia orosz légitársaság Egyiptomból Oroszországba tartó Airbus A-321-es típusú repülőgépén 217 utas – köztük 17 gyermek – és hét főnyi személyzet tartózkodott. Az utasok többsége orosz volt, három ukrán és egy fehérorosz állampolgárt is azonosítottak az utaslistán.

Hírdetés

A Sarm-es-Sejk üdülőhelyről Szentpétervárra tartó járat egy nehezen megközelíthető hegyvidéki területen zuhant le, a tengerparti el-Arístól délre, Haszana város környékén. Kairói repülőtéri források szerint mielőtt az Airbus eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. 23 perccel a felszállás után teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor már 11 ezer méter magasan repült.

Az Iszlám Állam lőtte le a gépet

Az Iszlám Állam Twitter-üzenetben közöte, hogy ők lőtték le a gépet.  Közismert, hogy a Sínai-félsziget az dzsihádisták egyik bázisa. Az orosz légierő pedig az elmúlt hetekben folyamatosan támadta az Iszlám Állam állásait Szíriában. A jelek szerint egy kitervelt terrorakcióról van szó.

Amennyiben kétséget kizáróan bizonyosságot nyer, hogy az Iszlám Állam áll az orosz gép lezuhanása mögött, akkor Moszkva ezt casus beliként fogja kezelni. Szinte biztosra vehető, hogy nagyszabású szárazföldi hadműveleteket fognak indítani a dszihádisták ellen Szíriában.  Az orosz különleges erők, pedig nem fognak irgalmazni a terroristáknak.

MTI nyomán


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »