Az Iszlám Állam dzsihadistái nem adják fel a harcot

Az Iszlám Állam összeomlását követően a dzsihadisták szétszéledtek. Több mint 1 000 terrrorista menekült Irakba, akik korábban Szíriában harcoltak az ISIS-ért. Többségük iraki állampolgár, akik most alagutakban rejtőzködnek. Leginkább sötétedés után közlekednek – mondta Hisham al-Hashimi biztonsági szakértő. Az iraki biztonsági erők júliusban jelentették be, hogy az ország 370 mérföldes Szíriával közös határán megtisztítják a sivatagot a terroristáktól. Már most több bombagyárat találtak és számos fegyveressel végeztek.

A sivatagot és az alagutakat, ahol a terroristák rejtőznek senki sem tudja teljes mértékben ellenőrzés alatt tartani, mert arra nincs kapacitás. A területet drónokkal figyelik, ha pedig lefülelték a terroristákat, az iraki vagy az USA vezette koalíció légicsapásai végeznek velük.

Azonban a dzsihadisták sem kell félteni, amennyire tőlük telik, visszatámadnak, ha tudnak. Az iraki katonák Rutba mentek helikopterrel, de mielőtt földet értek volna, rakéta meghajtású gránátokat küldtek rájuk a dzsihadisták.

Hírdetés

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad hagyni, hogy a terroristák újra az uralmuk alá vonják a külterületeket és szimpatizánsokat szerezzenek. Pedig sokak továbbra is szimpatizálnak az Iszlám Állammal, ami többek között a szunnita muszlimok védelmét ígéri, a főként síita muszlimok által lakott Irakban.

Ráadásul a terrorszervezet továbbra is hallat magáról.

Az Iszlám Állam az előző hónapban tett közzé egy videót, amelyben azt üzenték: A háború még nem fejeződött be, még számos szakasza van, amit vérrel fognak írni.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »