Az Iszlám Állam célba vette az Eiffel-tornyot

Az Iszlám Állam célba vette az Eiffel-tornyot

Az Iszlám Állam új videóüzenetben fenyegette meg Párizst – közben Brüsszelben terrorveszély miatt megállt az élet.

Egy héttel a párizsi terrorcselekmények után újabb támadásokkal fenyegette meg a francia fővárost az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a Twitteren és a szervezethez kötődő honlapokon megjelentetett videoüzenetében – közölte a La Libre Belgique című belga napilap saját honlapján szombaton.

A felvétel szerint a várható merényletek még a 2001. szeptember 11-i amerikai támadásoknál is sokkal rosszabbak lesznek.

A pénteken közzétett hatperces videóban – amelynek a „Párizs romokban” címet adták – többek között az összeomlott Eiffel-torony látható. Ezt a jelenetet egyébként a „G. I. Joe: a Kobra árnyéka” című 2009-es filmből vették át. Emellett a videó a francia csapatok szíriai bombázásainak, no meg az egy héttel ezelőtti párizsi terrorakcióknak a képsorait is felidézi.

Hírdetés

A videó legvégén megjelenő két férfi szóban is megerősíti a fenyegetést, majd hangsúlyozzák, hogy Francois Hollande köztársasági elnök többé nem érezheti magát biztonságban saját hazájában sem.

Képkocka az Iszlám Állam videójából, itt épp az Eiffel-torony dől a földre. Fotó: Twitter

Brüsszel kihalt

A belga hatóságok az elmúlt napon elrendelték a brüsszeli metróközlekedés leállítását is, miután szombaton a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség mértékét a belga fővárosban.

Charles Michel belga miniszterelnök szombaton azt mondta, hogy a döntés, amellyel a terrorfenyegetettség mértékét a legmagasabb szintre emelték Brüsszelben, „egészen pontos információkon alapszik, amelyek értelmében a Párizsban történtekhez hasonló támadás veszélye áll fenn” a belga fővárosban is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »