Az is lehet, hogy Habony Árpádból már kettő is van

Az is lehet, hogy Habony Árpádból már kettő is van

Valószínűbb azonban, hogy Orbán Viktor nem mondott igazat vele kapcsolatban még áprilisban.

Orbán Viktornak végre tisztáznia kellene, hogy ki Habony Árpád és milyen kapcsolatba áll a kormánnyal, és hazudott-e áprilisban vele kapcsolatban – mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

A média Habony Árpád szerepével kapcsolatos kérdéseire Orbán Viktor áprilisban azt válaszolta:

„Ilyen nevű embert a kormány nem foglakoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljanak a népesség-nyilvántartóhoz. Azzal nem tudok mit kezdeni, ha valaki az én tanácsadómnak képzeli magát, vagy annak nevezik az újságok.”  

– emlékeztetett a politikus. Hozzátette: ebből arra lehet következetni, hogy Habony Árpád semmiféle kormányzati megbízással nem rendelkezik, és kifizetés sem történik a részére.

Hírdetés

Szilágyi György kitért arra, hogy a BKV finanszírozásával kapcsolatban már hónapok óta súlyos ellentétek feszűnek a kormány és a főváros között. Ez különösen súlyosan érinti az agglomerációban élő mintegy 300—350 ezer ember közlekedését. Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István Budapest főpolgármestere sokáig nem tudtak megegyezni e fontos kérdésben, majd megjelent a hír, hogy Habony Árpád közvetítésével mégis sikerült megállapodásra jutniuk.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője szerint ez jó pár kérdést felvet. Úgy véli, hogy először is tisztázni kellene, hogy Orbán Viktor hazudott-e áprilisban, amikor Habony Árpáddal kapcsolatban megszólalt?

A Jobbik politikusa ugyanis kissé furcsállná, ha Habony csak kedvtelésből, hazafias szeretetből a miniszterelnök és Tarlós István között közvetítene, mindenfajta juttatás nélkül.

Szilágyi György megjegyezte: előfordulhat, hogy Orbán Viktor nem is ismeri Habony Árpádot. A miniszterelnök egyszerűen csak kiment az utcára, és keresett egy embert, aki közvetíteni tudna közte és Tarlós István között, és teljesen véletlenül pont Habony Árpádba botlott bele, aki aztán sikeresen megoldotta ezt a feladatot. Az radikális ellenzéki politikus meglehetősen problémásnak tartaná, ha egy kormány így intézné a főváros és annak közékelésének a kérdését.

A Jobbik képviselője egy másik lehetséges megoldásként felvázolta: az is elképzelhető, hogy ez a Habony Árpád nem az a Habony Árpád akiről Orbán Viktor még áprilisban beszélt, és aki fényűző életéről és luxuskiadásairól vált ismerté. Amennyiben ez így lenne, Szilágyi György arra kérte a miniszterelnököt: biztosítson lehetőséget, hogy megköszönhessék ennek az embernek a munkáját.

A Jobbik politikusa végre szeretne választ kapni arra Orbán Viktortól, hogy hazudott-e áprilisban, és félrevezette-e az egész társadalmat Habony Árpáddal kacsoltban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »