Az Ironból kiugrott úszó: „Az első perctől volt tervem, szükség is lett rá”

Az Ironból kiugrott úszó: „Az első perctől volt tervem, szükség is lett rá”

Komoly sportszakmai következményei lehetnek az Iron Aquaticson belül annak, hogy Shane Tusup és Hosszú Katinka, az úszóklub vezető páros között „helyzet van”.

Az első ilyen már el is érkezett, a csapat első számú férfiversenyzője, az Európa-bajnoki bronzérmes Földházi Dávid régebbi, szintén nem túl hosszú terminust követően ezúttal három hónap után, villámléptekkel hagyta el a Duna Arénában készülő egyesületet, és – mint lapunknak a korábbi sajtóértesüléseket megerősítette – a Dunaharaszti-MTK-ba távozott, új edzője szerint azért, mert „egy fiatalos csapathoz szeretne tartozni”. Mivel az Iron Aquaticsnál aligha lehet „fiatalosabb” úszóegyesületet találni – a legfontosabb edző és a legfontosabb versenyző is 30 év alatti, és ők is vezetik a „céget” –, kíváncsiak voltunk, van-e valami mondanivalója az érintett válogatott úszónak a klubváltás kapcsán.

– Nyilván most, ebben a szituációban nagyon kell egy váltás, de az is igaz, hogy számomra az új klubom a „number one team”, amely biztosítja, hogy nyugodt körülmények között kezdjem el ezt az évet – fogalmazott lapunknak Földházi Dávid, aki elsősorban most a március végi országos bajnokságra szeretne tisztességgel felkészülni. Mint mondja, választhatott volna más, „vérprofi” egyesületet is, ám szerinte most nem arra van szüksége, amit ott nyújtani tudnak neki. Sport BuL Elhagyta az Iron Aquaticset az első számú férfi úszó Az Eb-bronzérmes Földházi Dávid egy kifejezetten alig ismert klubba igazolt.

Hírdetés

Próbáltuk noszogatni, mondjon valamit arról, mit értett pontosabban „a szituáción”, hiszen szeptember óta belülről látta, milyen folyamat vezetett az Iron Aquatics úgynevezett vezetőségi válságához. Rendkívül sportszerűen beszélt erről: – Természetesen a csapaton belüli helyzet eredményezte azt, hogy azonnal távoztam, de ez talán mindenkinek leesik mostanra. Hogy mióta tartott a folyamat? Amikor kiderült, hogy gond van, az első perctől gondoltam rá, hogy nekem kell, hogy legyen valamilyen tervem, és ahogy alakultak a dolgok, láttam, hogy szükség is lesz rá – ennél többet azonban nem kívánt a konfliktus lefolyásáról és tartalmáról mondani, és ki is szeretne maradni Shane Tusup és Hosszú Katinka konfliktusának további eseményeiből.

Földházi Dávid, aki az őszi úszószezonban az Iron versenyzőjeként végigjárhatta a világkupa-állomásokat, rendkívül hálás klubjának, megtalálta itt a számítását, elérte a célját, tisztességesen fel tudott készülni a 2017-es évet lezáró Európa-bajnokságra is, ahol fülgyulladással is egyéni csúcsot tudott úszni.

http://mno.hu/

A sportházaspárnak sok sikert kíván, konfliktusukat teljes mértékben magánügynek tartja, úgy értékeli, az Iron-pár folyamatosan próbálta kerülni, hogy nézeteltéréseikből bármit is érzékeljenek a klubnál.

Nem sikerült, de békében távozott az arénából.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »