Az iráni hírszerzés Amerika-barát terrorista sejtet számolt fel az ország dél-nyugati részén

Az iráni hírszerzés Amerika-barát terrorista sejtet számolt fel az ország dél-nyugati részén

Az iráni hírszerzési miniszter Mahmoud Alawi bejelentette, hogy az ország biztonsági erői egy az Iszlám Államhoz (ISIS) tartozó terrorista sejtet számoltak fe

l Irán dél-nyugati részén.

A terror sejtet egy olyan személy hozta létre, akinek a testvére az ISIS soraiban harcolt és elesett Szíriában. Azonban a négy tagú csoport lelepleződött és a biztonsági erők elfogták őket Zanjan kormányzóságban. A csoport abban a térségben tervezett szabotázs akciókat és merényleteket végrehajtani.

Hírdetés

Az iráni biztonsági erők terror ellenes akciói sikeresnek bizonyulnak, hiszen ebben a hónapban végezték ki annak a nyolc főből álló ISIS sejtnek a tagjait akik még 2017 júniusában hajtottak végre terrorcselekményeket az iráni parlamentné és Khomeini imám mauzóleumánál. A bíróság májusban ítélte halálra a nyolc terroristát. 2017-ben az ő támadásuknak 17 halálos áldozata volt és 40 sebesültje. A merénylet során öt terroristával tűzharc során végeztek az iráni biztonsági erők.

Az utóbbi időben felbukkanó terror csoportok megjelenése nem meglepő, hiszen az Egyesült Államok katonailag nem tudná legyőzni az Iráni Iszlám Köztársaságot. Ezért a belső bomlasztás és a terrorizmus eszközeivel próbálja megtörni a perzsa államot. Nem véletlen, hogy ott is az Egyesült Államok és más nyugati országok által létrehozott Iszlám Állam nevű terror szervezet jelent meg.

Mivel a nyugati demokraták kedvencei Irakban és Szíriában csődöt mondtak, ezért amerikai gazdáik most Iránba beszivárogtatva próbálják aktivizálni őket. A másik nyugati kötődésű ilyen jellegű szervezetet, a Mojahedin E-Khalq csoportot pedig már 1979 óta támogatja az Egyesült Államok és azóta használja fel őket különböző terrorcselekmények végrehajtására. Az amerikai rezsim rajtuk keresztül 17 000 iráni polgár meggyilkolásában vett részt 1979 óta.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Tasnimnews


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »