Az iráni hatóságok újabb, a Nyugat által támogatott terrortámadást hiúsítottak meg

Az iráni hatóságok újabb, a Nyugat által támogatott terrortámadást hiúsítottak meg

Az iráni biztonsági erők letartóztattak egy személyt, aki Mujahedin-e Khalq (MKO) nevű terrorszervezethez tartozott és robbantásos merényletek elkövetésére készült Mashad városában.

Hassan Heydari bíró, a Mashad városi bíróság politikai és biztonsági ügyekért felelős tisztviselője elmondta, hogy a letartóztatott 37 éves gyanúsított a munka ünnepén készült merényletet elkövetni.

A Mujahedin-e Khalq nevű terrorszervezet rég óta folytat harcot az iráni állam ellen. A tavaly decemberben Mashad városában tartott békés tüntetések is az ő beavatkozásuk miatt váltak zavargásokká. A szervezet rég óta hajt végre gyilkosságokat és robbantásos merényleteket Iránban.

Hírdetés

Pontosabban az 1980-as években, az iraki-iráni háború idején jött létre Szaddam Huszein és az Egyesült Államok támogatásával. Létrehozása óta közel 17 000 iráni állampolgár haláláért felelős és ez is az USA és szövetségesei számlájára írható, ahogyan a terrorcselekmények jelentős többsége a Közel-Keleten.

A terror szervezet kapcsolatokat tart fent nyugati pártokkal és politikusokkal, akik megpróbálják valamiféle ,,ellenállókként,, feltüntetni őket, ahogyan az Iszlám Államot is sokáig próbálták tisztára mosni Irakban és Szíriában.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Press TV


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »