Az iráni egészségügyi minisztérium remekbeszabott antiszemita karikatúrákat díjazott a koronavírusról

Az iráni egészségügyi minisztérium remekbeszabott antiszemita karikatúrákat díjazott a koronavírusról

Az iráni egészségügyi minisztérium a COVID19-ről szóló karikatúra versenyt hirdetett meg. Amint az várható volt, a beérkezett rajzok között sok remekbeszabott antiszemita darab akadt.

Sharon S. Nazarian, a zsidó felsőbbrendűséget hirdető, amerikai Rágalmazásellenes Liga (Anti Dafamation League, ADL) nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó alelnöke elítélte Irán egészségügyi minisztériumát, amelyik az “antiszemitizmus szításával foglalkozik, ahelyett, hogy a koronavírus járvány visszaszorításával törődne”.

Twitter üzenetében Nazarian a következőket írta: “Olyan időkben, amikor emberek életének mentése lenne a legfontosabb feladat, az iráni egészségügyi minisztérium a COVID19-ről szóló karikatúra versenyt hirdetett meg. Amint az várható volt, a beérkezett rajzok között sok elképesztően antiszemita tartalmú akadt.”

Az üzenethez mellékelt képes anyagban a zsidóellenesség keveredik az Amerika-kritikával.

Hírdetés

Az egyik képen a halálos vírus Dávid-csillagos kalap tetején táncol, miközben a horgas orrú Uncle Sam a betegséget terjeszti.

Jonathan Greenblatt, az ADL amerikai főigazgatója egy januári kongresszusi meghallgatás során azt nyilatkozta, hogy az iráni iszlám köztársaság a “holokauszttagadás és az antiszemitizmus elsőszámú szponzora a világban”. Hasonló álláspontot foglal el az USA kormányzata a terrorizmussal kapcsolatban.

Irán ugyanakkor nemcsak az anitszemitizmus, hanem a koronavírus járvány epicentruma is jelenleg a Közel-Keleten.

Az egészségügyi minisztérium szerint a járvány halottainak száma 4.683 az országban. Nemzetközi biztonsági szervek véleménye szerint – amint azt a Die Welt közzétette – viszont jóval tízezer fölött lehet. A bizonyítottan fertőzöttek száma hivatalosan 74.877, a teheráni hatóságok azonban ezt is alábecsülik.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »