Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak

Az iraki kormány pénteken közölte: nem tudja megakadályozni, hogy állampolgárai Fehéroroszországba utazzanak, miután az iraki turisták legálisan beléphetnek a kelet-európai ország területére.

Az iraki kormány azután adott ki nyilatkozatot az ügyben, hogy a balti államok elítélték, hogy az utóbbi hetekben irakiak ezrei lépnek be illegálisan Fehéroroszországból Litvánia területére.

Hírdetés

"Fehéroroszország lehetővé teszi, hogy iraki turisták legálisan belépjenek a területére, az iraki állam pedig nem akadályozhatja meg, hogy állampolgárai legálisan utazzanak be egy országba" – fogalmazott egy közleményben a nemzetbiztonsági tanács. A kabinet alá tartozó szerv mindazonáltal annyit elismert, hogy "egyes iraki turistákat megtévesztenek az illegális bevándorlással foglalkozó bűnszervezetek", s közölte, hogy Irak "kész együttműködni a harcban a nemzetközi szervezett bűnözés" azon formája ellen, amelyet ezeknek a bűnszervezeteknek a tevékenysége képvisel.

Bagdad ugyanakkor visszautasította, hogy az Európai Unió bármiféle vizsgálatot végezzen azzal kapcsolatban, hogy Irak engedélyezte-e, hogy repülőjáratok szálljanak fel nemzetközi repülőtereiről, fedélzetükön illegális bevándorlókkal, vagy érintett volt-e bármilyen jogellenes cselekményben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »