Az iraki Hashd Al-Shaabi lelőtt egy idegen drónt

Az iraki Hashd Al-Shaabi lelőtt egy idegen drónt

Az iraki Hashd Al-Shaabi mozgalom légvédelmi egységei lelőttek egy ismeretlen drónt Diyala kormányzóságban, mely megsértette az ország légterét.

A Hashd Al-Shaabi szerdai közleményében bejelentette, hogy a szervezethez tartozó 26. Légvédelmi Dandár lelőtt egy eddig ismeretlen pilóta nélküli repülőgépet, mely az iraki hadsereg állásai ellen akart légicsapást előkészíteni.

A 26. Légvédelmi Dandár technikai személyzete Kan’an település térségében mérte be a drónt, melyet rögtön le is lőttek. A mozgalom által kiadott nyilatkozatból az is kiderült, hogy a lelőtt szerkezet felderítő repülést végzett és információkat gyűjtött az iraki hadsereg állasairól egy későbbi légicsapáshoz.

Hírdetés

A Hashd Al-Shaabi légvédelmi egységei korábban már bejelentették, hogy rálőttek egy felderítő drónra Salaheddin kormányzóság területén is, mely adatokat gyűjtött az egyik iraki katonai bázisról.

Az iraki Al-Ahad csatornának adott nyilatkozat szerint az utóbbi drónt a ,,Salaheddin Műveleti Parancsnoki Központhoz,, tartozó 35. Légvédelmi Dandár légvédelmi rakéta egységei vették célba, azonban annak sikerült elmenekülnie a térségből.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »