Az iraki hadsereg és a Hashd Al-Shaabi offenzívába kezdett az Iszlám Állam ellen Irak nyugati részén

Az iraki hadsereg és a Hashd Al-Shaabi offenzívába kezdett az Iszlám Állam ellen Irak nyugati részén

Az iraki hadsereg az önkéntes Hashd Al-Shaabi egységek támogatásával jelentős hadműveletbe kezdett az Iszlám Állam terror szervezet még meglévő csoportjai ellen az ország nyugati részén lévő Anbar tartományban.

A Hashd Al-Shaabi a média ügynökségnek azt nyilatkozta, hogy az iraki kormánycsapatok és az ő egységeik jelentős hadműveletbe kezdtek a Jazirah Al-Baghdadi térségében, mely a kormányzóság fővárosától Ramaditól északra található, 110 kilométerre a fővárostól, Bagdadtól nyugatra.

A nyilatkozat szerint művelet négy fronton kezdődik és a célja az Iszlám Állam terrorszervezet alvó sejtjeinek felkutatása a Jazirah Al-Baghdadi körzetében, mely a Tharthar tó közelében található. Az iraki hadsereg augusztus 27-i nyilatkozatában bejelentette, hogy ez a ,,Győzelem Akarata,, hadművelet negyedik fázisa Irak nyugati részén.

Hírdetés

A hadművelet harmadik szakasza még augusztus 5-én kezdődött amikor az iraki hadsereg, a rendőrség és a Hashd Al-Shaabi egységei az iraki légierő támogatásával támadást indítottak Diyala kormányzóság keleti részén és Ninive kormányzóságban. Az összevont egységek Diyala kormányzóság Miqdadiyah, Jalawla és Khanaqin városaiban kezdtek felderítő műveletbe.

Az Összevont Műveleti Parancsnokság helyettes parancsnoka Abdul Amir Rasheed Yarallah vezérőrnagy szerint a művelet második fázisát még július végén kezdték el, és a művelet célja, hogy fentartsák a stabilitást és a biztonságot Bagdad északi részén, valamint Diyala, Salaheddin és Anbar kormányzóságokban.

Maga a ,,Győzelem Akarata,, hadművelet július 7-én kezdődött el Anbar kormányzóságban, valamint Salaheddin és Ninive kormányzóságok középső és északi területein.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »