Az iPhone 6-ot olcsóbban megvehetjük Wico6-ként

Az iPhone 6-ot olcsóbban megvehetjük Wico6-ként

A készülék az iPhone 6-tal egyező külsővel rendelkezik, sőt még az operációs rendszerét is „almásították”.

Az elmúlt néhány évben, mióta az ázsiai térségben szinte minden lépésnél egy okostelefonokat vagy tableteket előállító gyárba botlunk, a piacot elárasztják a rosszabbnál rosszabb másolatok, amik leginkább az Apple készülékeinek látszatát igyekeznek kelteni, átverve a gyanútlan vásárlókat. Ezúttal viszont az okoskészülékek tesztelésével is foglalkozó Danny Winget egy olyan hamisítvánnyal találkozott, ami szinte tökéletesen utánozza a már számos fotón kiszivárgott iPhone 6 okostelefont – számol be az Androbit.net.

Hírdetés

A Wico6 ugyanis az iPhone 6-tal egyező külsővel és első ránézésre még csak nem is olyan borzalmas gyártási minőséggel próbálja magát eladni, nyilván jóval alacsonyabb áron, mint az Apple szeptemberben bemutatásra kerülő zászlóshajója.

A burkolat alatt egy 4 magos, 2,4 GHz-es MediaTek SoC, egy Mali-400 MP grafikus gyorsító, 2 GB RAM, valamint 8 GB belső tárhely található. A kijelző 4,7 hüvelykes és 540×960 pixel felbontású, ami élesnek nem éppen nevezhető 234 ppi pixelsűrűséget jelent. A készülék fedélzetén az Android 4.4.2 KitKat fut egy olyan egyedi launcherrel, ami első ránézésre a megtévesztésig hasonlít az Apple iOS 7 operációs rendszer megjelenésére.

Persze trükközés bőven van a háttérben. Az App Store indítóra bökve például a Google Play indul el, de a fejlesztők mindent „almásítottak”, amihez hozzá tudtak nyúlni. A felület ugyan néhány érintésre kicsit helytelenül reagál, de egy ilyen készüléknél nem illik elégedetlenkedni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »