Az integrációs vita margójára: most éppen buszvezetőre és járművére támadtak Pécs cigány övezetében

Az integrációs vita margójára: most éppen buszvezetőre és járművére támadtak Pécs cigány övezetében

A Pécsma.hu így ismerteti az esetet:

Úgy tudjuk, egy gyalogos szabálytalanul ment át az úton, majd miután a sofőr megkérdezte, mi történt, dulakodás támadt. A férfit kórházba szállították, a busz ablakát kővel verték be.

Információink szerint egy 53 éves férfi szabálytalanul haladt át a Balokánynál a négysávos úton egy helyi járatú busz előtt ma délután. A Tüke Busz Zr. tájékoztatása szerint 121-es járat a belváros irányába tartott, amikor a Balokánynál, a négysávos úton a busz előtt akart átmenni egy férfi, aki miatt vészfékezni kellett.

A sofőr először az utasokat kérdezte meg, hogy minden rendben van-e, és amikor meggyőződött arról, hogy nincs baj, leszállt, és meg akarta nézni, hogy mi történt a férfival. Amikor odament hozzá, akkor rátámadt az ingerült gyalogos, dulakodás támadt. Ekkor sérülhetett meg a férfi, aki elesett, és beütötte a fejét.

A sofőr maga hívott mentőt, de közben a a környező épületekből emberek (az "emberek" természetesen idézőjelesen értendő – a szerk.) szaladtak az utcára, és kővel megdobálták a buszt. Két üvegét is betörték a járműnek.

A rendőrség nyomozást indított. A buszvezető elmondása szerint a férfi láthatóan ittas lehetett. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a rendőrök és a mentők is. A sérült férfit kórházba szállították.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy “az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 2015. június 3-án 15 óra körüli időben Pécsett, a Zsolnay Vilmos úton, egy fiatalkorú fiú egy helyi járatú autóbusz több ablaküvegét betörte, majd elszaladt a helyszínről. A rendőrök az elvégzett adatgyűjtés eredményeként azonosították a fiatalembert, majd egy órán belül elfogták és előállították a kapitányságra. Vele szemben garázdaság vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon. A körülmények tisztázása, a tanúk meghallgatása és a gyanúsított kihallgatása folyamatban van”.

Hírdetés

A Bama.hu előbb a cigány verziót sujkolja: a buszsofőr "balhézott" (milyen szép héber eredetű szó), és leütötte a szegény gyalogost – aztán a cikk végén kénytelenek közölni, hogy az igazság vélhetően ennek az ellentéte, a sofőr pedig csendes, nyugodt ember hírében áll…

Verekedés a Balokánynál: buszsofőr és egy gyalogos balhézott

Egy szabálytalanul közlekedő 53 éves férfit ütött le egy buszsofőr a Balokánynál – tudtuk meg a helyszínen.

Megütött egy buszsofőr egy szabálytalanul közlekedő 53 éves férfit Pécsett. Az eset körülményeiről hivatalos információt egyelőre nem kaptunk, lapunk azonban a helyszínen azt tudta meg, hogy a később megvert férfi a Kodály Központ vonalában, messze a zebrától akart átkelni a négysávos főúton, hogy a Balokányba menjen, de nem figyelt fel a Gyárváros irányából a városközpont felé közlekedő, helyi járatú csuklós buszra, amelynek sofőrje vészfékezéssel állította meg a járművet.

Az egyik verzió szerint a sofőr leugrott a buszról, majd onnan mintegy ötven méterre megütötte a gyalogost. A családtagok szerint a fejét is a földhöz verte, mások szerint a férfi egy ütést kapott, de elesett, s beverte a fejét, vélhetően súlyos sérülést szenvedve. Azt is hallottuk azonban, hogy a lökdösődést a későbbi sérült kezdte, mert bár lefékezett a busz, súrolta a férfit, aki ezt számon kérte a sofőrtől, aki emiatt gőzölt be.

Az már biztos, hogy ezek után valaki – nem kizárt, hogy a sérült egyik ismerőse, esetleg családtagja – betörte az úton veszteglő jármű egyik ajtajának üvegét.

A rendőrségnél az esetről annyit mondtak, hogy egy fiatalkorú fiú egy helyi járatú busz több ablaküvegét betörte, majd elszaladt a helyszínről. A rendőrök azonosították, s egy órán belül elfogták, ellene garázdaság gyanúja miatt indult eljárás.

Tudomásunk szerint a sofőr délelőtt dolgozott, majd pihenő után néhány járatra még visszatért délután. Évtizedek óta vezet, eddig semmi gond nem volt vele, csendes, zárkózott, nyugodt embernek ismerik kollégái.

Megkerestük a rendőrséget is az esettel kapcsolatban. A rendőrség a bama.hu-val közölte háromnegyed ötkor, hogy az úton, egy fiatalkorú fiú egy helyi járatú autóbusz több ablaküvegét betörte, majd elszaladt a helyszínről. A rendőrök az elvégzett adatgyűjtés eredményeként azonosították a fiatalembert, majd egy órán belül elfogták és előállították a kapitányságra. Vele szemben garázdaság vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon. A körülmények tisztázása, a tanúk meghallgatása és a gyanúsított kihallgatása folyamatban van, amennyiben újabb információk állnak rendelkezésünkre, megosztjuk önökkel.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »