Az influenzát ki kell feküdni, és be kell tartani az orvosi utasításokat – tanácsolja a Közegészségügyi Hivatal

Az influenzát ki kell feküdni, és be kell tartani az orvosi utasításokat – tanácsolja a Közegészségügyi Hivatal

Az influenzát ki kell feküdni, és be kell tartani az orvosi utasításokat – tanácsolja a Közegészségügyi Hivatal Mészáros Richárd2024. 10. 24., cs – 17:13

Az influenzát nem szabad „lábon kihordani”. A betegséget ki kell feküdni, és be kell tartani az orvosi utasításokat – figyelmeztettek a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szakértői.

Hírdetés

„A betegség tünetei közé tartozik a láz, a köhögés, a fejfájás, a légutak gyulladása, amit gyógyszerekkel kezelnek. A gyógyteák, a megfelelő folyadékbevitel, a könnyebben emészthető ételek fogyasztása, a vitaminok, különösen a gyümölcsökben és a zöldségekben találhatók is enyhíthetik a tüneteket” – közölték a szakértők, és hozzátették, az antibiotikumos kezelés általában nem alkalmazható influenza ellen.

Az influenza lázzal, torokfájással, száraz, irritáló köhögéssel, orrdugulással, fejfájással, izom- és ízületi fájdalommal, valamint étvágytalansággal, súlyos fáradtsággal és általános fizikai gyengeséggel jelentkezik. „A tünetek hirtelen jelentkeznek, intenzívek, és akár két hétig is fennállhatnak” – közölte az ÚVZ.

Az influenzavírus könnyen terjed közvetlen érintkezéssel, leggyakrabban cseppfertőzéssel. A beteg által használt tárgyakon, vagy az általa megérintett felületeken is ott lehet a kórokozó . „A felső légutakban és a szem kötőhártyáján át juthat be a vírus a szervezetbe” – tették hozzá az egészségügyi szakemberek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »