Az ilyen férfi vonzó a nők szerint

Az ilyen férfi vonzó a nők szerint

Miért érzünk valaki iránt intenzív vonzalmat, és miért hagy hidegen, sőt taszít valaki más? Alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tudományosan igazolt módszereket, amelyekkel a férfiak vonzóbbnak tűnhetnek a nők számára.

A Berkeley Egyetem egyik kutatása szerint legjobban azokhoz az emberekhez vonzódunk, akiknek vonzerejét nagyjából a sajátunkkal egyenértékűnek gondoljuk. Ennek oka lehet, hogy tudat alatt két, potenciálisan csalódást okozó következményt is megpróbálunk elkerülni. Ha ugyanis egy magunknál sokkal jobb külsejű kiszemelttel jönnénk össze, akkor később folyamatosan azon aggódnánk, hogy nem vagyunk párunknak elég jók, és biztosan félre fog lépni. Ha viszont kevésbé vonzó párt választunk, akkor egy idő után úgy érezhetjük, hogy a másiknál jobbat, szebbet érdemelnénk – írja a Házipatika.com.

A Wales Egyetem 2010-es kísérlete során a nőknek különböző férfiakról mutogattak fényképeket. Az eredmény szerint a nőknek vonzóbbnak tűntek azok a férfiak, akik a képeken egy ezüst színű Bentley Continentallal szerepeltek együtt, mint azok, akiknek “csupán” egy piros Ford Fiesta jutott. 2014-ben a Cardiff Metropolitan Egyetem is ilyen felmérést végzett, csak kocsi helyett luxuslakások szerepeltek a képeken. Ez a kutatás is hasonló eredményt hozott: a luxusingatlannal rendelkező férfiakat tartották a legvonzóbbaknak. Érdekesség, hogy kutatások szerint a férfiak nem tartják vonzóbbnak a jó anyagi helyzetű nőket.

Hírdetés

2010-ben egy 3770 heteroszexuális nő bevonásával készült kutatás szerint a nők gyakran vonzódnak az idősebbnek tűnő férfiak iránt. A jelenséget a pszichológusok “George Clooney-effektusnak” is szokták hívni.  További érdekesség, hogy az idősebb férfiak iránti vonzalom főleg az anyagilag független nőkre jellemző. “Ennek oka lehet, hogy a nagyobb pénzügyi függetlenség a nőknek nagyobb magabiztosságot ad a párválasztás terén, és ekkor sokkal vonzóbbnak tartják az erőt sugárzó, jóképű, idősebb férfiakat” – nyilatkozta Fhionna Moore pszichológus.

Egy 2013-as kutatás során amerikai és ausztrál kutatók tíz férfiról készítettek fotókat az arcszőrzetük növekedésének különböző fázisaiban: az elsőt borotválkozás után frissen, a másodikat 5 napos, a harmadikat 10 napos borostával, a negyediket pedig teljes szakállal. A fotókat 351 heteroszexuális nőnek és 177 férfinak mutatták meg, akiknek értékelniük kellett őket aszerint, hogy az adott arc szerintük mennyire vonzó, férfias, mennyire sugároz jó egészségi állapotot, és milyen szülőnek tartják a kép alapján az adott férfit. Az eredmények szerint a nők messze a 10 napos borostájú változatokat tartották a legvonzóbbnak.

A Kaliforniai Egyetem 2007-es kísérletében félmeztelen férfiak képeit kellett a 286 női résztvevőnek értékelnie aszerint, hogy kivel tudnának elképzelni rövid és hosszú távú párkapcsolatot. Az eredmény szerint a nagyon izmos, kigyúrt testű férfiakkal a nők inkább csak futó románcot szeretnének, míg a kevésbé izmosakat már hosszú távon is vonzónak tartották.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »