Az illuminátusok jövőképe

Ne áltasd magad azzal, hogy nincsenek titkos társaságok! Míg sok ember kételkedik, a mindenkori irányítóknak, a rejtélyes háttérhatalomnak, a titkos összeesküvőknek, a mindenkori kormányoknak, valamint a vallások és a gazdasági szereplők mögött meghúzódó pénzoligarchiának igen határozott és kidolgozott tervük van a tekintetben, hogy hogyan képzelik el az emberiség jövőjét, és persze a saját uralmukat a következő öt, tíz, tizenöt vagy húsz évben.

Tiszavirágéletű társulás?

 

Az illuminátusok rendje először 1776. május 1-jén lépett a nyilvánosság elé. Nem véletlen tehát, hogy a kommunisták a május 1-jét ünnepnappá nyilvánították, mivel szent meggyőződésük szerint filozófiájukat az illuminátus doktrínákra építették. Kevesen tudják, hogy Adam Weishaupt, az alapító az Ingolstadti Egyetem egyházjogi professzora volt, s mint ilyen egyháztudós, nagyon is tudatosan építette be a jezsuita és az egyéb vallási szervezetek, rendek és szekták egyes eszméit és elemeit az újdonsült illuminátus alkotmányba. Adam Weishaupt egyik támogatója és minden jel szerint társa IX. Vilmos tartománygróf volt, aki egyébiránt Mayer Rothschild munkaadója is volt. A rend azonban tiszavirágéletű maradt, ugyanis XIV. Kelemen pápa villámgyorsan betiltotta a működését.

 

Titkos társaság

 

A történet itt véget ért volna, ha Weishaupt nem folytatta volna fanatikusan a szervezkedést és ebbéli törekvése nem talált volna olyan támogatókra, mint Kolmer, Cagliostro, Saint-Germain gróf és mások. Az egyház kebeléből immáron kilépett egyháztudós vágyálma az volt, hogy valamennyi okkult gondolatrendszer előnyeit egyesíti, belegyúrja a „megvilágosodottak” rendjébe. Ezt jelenti ugyanis az illuminátus kifejezés. Weishaupt vezetésével tehát egy titkos szekta (gyülekezet) alakult, amely egyházi mintára – jezsuita alapokra – épült szintetikus okkultizmus volt némi szabadkőműves beütéssel, s amelyet az egyház mindig is elítélt, s ha lehetett, üldözte is, hiszen veszélyeztette a mindenkori hatalmát. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy ekkor még élesen elkülönült egymástól a szabadkőművesség és az illuminátus rend, e kettő egészen más irányzatot követett.

 

Ami a rend felépítését illeti, ne felejtsük el, hogy csak a legfelső kilenc fokozat birtokosai voltak beavatva a rend igazi szándékaiba és célkitűzéseibe, az összes többi alsóbb szint csak valamilyen langyos, részben általános emberi értékeket megtestesítő, részben spirituálisan elfogadható dogmákat és jövőképeket kapott. A minta adott volt: egy piramisrendszerű szerkezet, mely a jezsuiták szigorát és a szabadkőművesek zsenialitását igyekezett lemásolni.

 

Az illuminátusok egyik jelmondata

 

Az „Örök Virág-hatalom” volt az illuminátusok szlogenje. Ez utalhat a marihuánára, a megvilágosodás felé vezető növény egyfajta pszichedelikus hatására, de létezik spirituális magyarázata is ennek a szimbólumnak. A virág – például a rózsa – a nyugati okkultizmusban a csakráknak, a fő energiaközpontoknak a szimbóluma. De itt most nem folytatnám tovább az illuminátusok történetének bemutatását, mert a témánk szempontjából a kulcsfontosságú részeket már érintettük. Lássuk, hogy vajon léteznek-e manapság illuminátus csoportok és mit terveznek tenni az emberiséggel ezek a láthatatlan, illegalitásba vonult, titkos összeesküvők!

 

Hírdetés

Titkos összeesküvés

 

Csak azért pendítettem meg az összeesküvés húrját, mert ne áltassuk magunkat azzal, hogy minden a legnagyobb rendben van a Földön, a társadalmunkban és általánosságban, a sorsunkban. Elég csupán ránézni az emberek arcára és láthatjuk, hogy nem boldogok, nem harmonikusak és nincsenek biztos jövőképeik. Ezzel szemben a mindenkori irányítóknak, a rejtélyes háttérhatalomnak, a titkos összeesküvőknek, a mindenkori kormányoknak, valamint a vallások és a gazdasági szereplők mögött meghúzódó pénzoligarchiának igen kemény és kidolgozott tervük van a tekintetben, hogy hogyan képzelik el az emberiség jövőjét, és persze a saját uralmukat a következő öt, tíz, tizenöt vagy húsz évben.

 

Illuminátus program – globalizáció

 

Állítólag a katolikus egyházat nem szívlelik az illuminátusok, sőt kifejezetten zsarnoki uralomnak tartják. Mégis munkamódszereik feltűnően igazodnak az inkvizíció hajdan volt terápiáihoz. Az illuminátus jövőkép egyértelműen és deklaráltan vallás- és államellenes. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem tesznek ellene? Nos, véleményem szerint, mert nem áll érdekükben bizonyos fajta rendet vágni a különféle társulások között, hiszen nekik a káosz és a bizonytalanság fenntartása a lényeg. Míg az illuminátusok vagy a feltételezett az említett titoktartó, dogmatikus és fanatikus, pontról-pontra betartom szabályrendszeré követik, addig a világot egyfajta szabadság-maszlaggal etetik, s erősítik az emberek önkényes erkölcsi felfogását. A „mindent szabad az általam megszabott törvényi (demokratikus) keretek között és ahhoz még butító eszközöket is adok neked” politikája jól működik nyugaton. A gondolkodásmód totális manipulációja, kontrollja és észrevétlen centralizálása megköveteli a média és a technicizmus kirobbanó fejlesztését. A kvintesszencia: az emberi elme legyen tele minden, spirituális szempontból értéktelen és érdektelen szeméttel és az emberek játszanak a …-val. Ide bárki behelyettesítheti azokat a tárgyakat, eszméket és mihaszna dolgokat, amelyekkel nap mint nap kénytelen-kelletlen foglalkozik, avagy amelyeket előszeretettel használ élete megkönnyítése és a játék kedvéért. Mert ez az egész projekt egy nagy globális játék. Érdekel, hogy ennek mi lesz a jövője?

 

Fedőszervezetek

 

Miután az illuminátus rendet a 18. században feloszlatták, az alapítók nem estek túlzottan kétségbe. Fogták magukat és sikeresen(!) beolvadtak az európai szabadkőművességbe. (Legalábbis ma már ember legyen a talpán, aki a pelyvát elválasztja az ocsútól.) Sok szabadkőműves kikérné magának ezt, vagy legalábbis udvariasan negligálná az állításomat. De ez így is van rendjén, mindazonáltal feljegyzés szól arról, hogy ez a fúzió már elég korán elkezdődött. Például a német szabadkőművesek Szigorú Engedelmesség Rendje szövetséget kötött Frankfurtban a Weishaupt-féle társulással.

 

A von Knigge báró képviselte illuminátus küldöttség a titkos „Philo” fedőneve alatt valószínűleg 1782. július 16-án szövetséget kötött a kőművesek felsőbb Fokozataival. Más kérdés, hogy később Knigge és Weishaupt útjai elváltak egymástól. A döntő offenzíva azonban sikerrel járt: tudósok, politikusok és egyháziak csatalakoztak az immáron rohamosan terjeszkedő, amúgy illegális illuminátus főáramlathoz. Ezután került át az illuminalizált szabadkőművesség székhelye Frankfurtba, a német pénzvilág fellegvárába, amelyet természetesen a Rothschildok irányítottak.

 

Weishaupt összevegyítette a különféle szervezetek tanításait és egy szuperhatékony rendszert dolgozott ki, mely a mai napig fenn tudott maradni és hatékonyságával szinte semmi nem vetekedhet a jelek szerint. A szellemi atya elegyítette a gnosztikusok, a manicheusok, a felvilágosodás eszméinek, az asszaszinok, az izmaeliták, a jezsuiták, a templomosok, a szabadkőművesek, a rózsakeresztesek és Machiavelli filozófiáit. Ezt követően nagyszerű, sakkjátékosokat meghazudtoló lépésekkel a saját céljaira fordította a többi társaságot. Egyes kutatók úgy vélik, hogy a rend a mai napig fennmaradt és egy grandiózus jövőképet dédelget, melynek a következő elemei körvonalazódnak a szándékos porhintés ködjében:

minden kormányt egy idő után teljesen felszámolnia magántulajdont és az öröklést eltörölnia nemzetállamokat felbomlasztani és integrálni egy globális szervezettéminden vallási érzést egy irányba terelniaz egyéniségeket és a családokat szétzúzni a bizonytalanság, a függőség és a kiszolgáltatottság általmindezt pénzhatalomra építeni, majd sajátos spirituális ideákkal elérni az abszolutizmusta valódi céljuk azonban ismeretlen

 

A történet természetesen ezzel még nem ér véget, hiszen a kifürkészhetetlen jövőben fog csak eldőlni, hogy vajon a valódi illuminátus rendeknek sikerül-e megvalósítaniuk speciális céljaikat, vagy sem.

 

Boldog napot!

 

The post Az illuminátusok jövőképe appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »