Az illegális migrációról és az Európai Unió jövőjéről tárgyalt Kövér László és Peter Pellegrini

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az illegális migráció okozta kihívásokról és az Európai Unió jövőjéről is szó volt Kövér László házelnök és Peter Pellegrini, a Szlovák Nemzeti Tanács elnökének hétfői budapesti megbeszélésén.

Kövér László a találkozó után tett sajtónyilatkozatában kiemelte: az Európai Unió keretei közötti együttműködés rendkívül fontos kérdés. A migráció mellett ide tartozik az unió jövője is – mondta a magyar Országgyűlés elnöke, hangsúlyozva: a bővítés területén hasonló elveket és célokat követ a két ország.

Fel kell gyorsítani a délkelet-európai, csatlakozásra váró államok felvételét, „hovatovább erkölcsileg teljesen vállalhatatlan és méltánytalan” az az elbánás, amiben az Európai Unió ezeket az államokat részesíti – mutatott rá.

Hírdetés

Kövér László azt mondta: az Európai Unió szervezeti-szerződéses rendszerének átalakításában is hasonló érdekek és elvek mozgatják Magyarországot és Szlovákiát.

Peter Pellegrini, a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke nagyra értékelte a megbeszélések nyitottságát és közvetlenségét.

Kiemelte: ugyanaz az álláspontja a két országnak az illegális migráció elleni harcról és mindkét ország védi a schengeni határ rá eső részét.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »