Az IKEA hadat üzent a hagyományos családmodellnek

Az IKEA hadat üzent a hagyományos családmodellnek

Úgy tűnik, a haladás bajnokainak nagyon beakadt a Veronában megrendezett 13. Családok Világkongresszusa. Nem elég, hogy a balliberális sajtómunkások egymásra licitálva gyártották a becsmérlőbbnél becsmérlőbb, néhol éppen csak a tényeket nélkülöző cikkeket, az önfeladásban az egész világot kenterbe verő svédek egyik legnagyobb multija, a könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott IKEA is hadat üzent a hagyományos családmodellnek.

A tegnapi napon a vállalat olasz nyelvű Twitter-oldalára került fel egy húsz másodperces videó, melyet a „Nem kell ahhoz konferencia, hogy tudjuk, mi a család” ajánlószöveggel láttak el.

Az IKEA a rövid propagandaanyagban a család fogalmát definiálja a maga módján, a svéd multi szerint többek között a wifi-kód ismerete és a vécé közös használata is elégséges feltétele annak, hogy családról beszélhessünk. A csattanó azonban a videó végére marad: egy leszbikus párt ábrázoló képpel, valamint azzal a konklúzióval ér véget a húsz másodpercnyi tömény agymosás, hogy ez az egész teljesen természetes.

Hírdetés

Nem ez az első eset, hogy az IKEA társadalmilag megosztó témában nyilvánul meg, a cég magyarországi leányvállalata még 2016-ban adott ki egy vaskos katalógust, melyben az összecsukható székek és asztalok mellett elfért egy rövid okfejtés az IKEA jótékonysági szervezetének vezetőjétől, aki szerint a migránsok többsége csupán a gyermekeinek akar jobb életet, és a média hibája, hogy negatív kép alakult ki róluk a társadalomban.

Mindenesetre azon azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy egy profitorientált multi mégis milyen jogon fogalmaz meg véleményt közéleti kérdésekben, tesz hitet olyan értékek mellett, melyek egyáltalán nem magától értetődőek.

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »