Az igazságügyi miniszter furcsállja, hogy a fideszes sajtó a gyermektelenek érzékenysége miatt aggódik

Novák Előd (Mi Hazánk) szóvá tette ma a parlamentben, hogy kormánypárti médiumok kitiltották a gyermekvállalásra buzdító hirdetéseket, amelyeket az Anya-Ország Alapítvány finanszírozott volna. Ezt azzal az indokolással tették, hogy "a szülői szerep méltatása sérti a gyermektelenek érzékenységét".

Hangsúlyozta, hogy soha olyan kevés gyermek nem születetett Magyarországon, mint tavaly, ráadásul idén januárban további 12 százalékkal csökkent a születésszám az egy évvel korábbihoz képest.

Hírdetés

Tuzson Bence azt felelte, hogy nem tud nyilatkozni a különböző sajtótermékek helyett, de azt furcsállja, ha valaki ilyen típusú indokkal utasítja vissza a hirdetéseket. A családbarát hirdetéseket minden szempontból támogatni kell – jelentette ki, hozzátéve, mindent meg kell tenni, hogy több gyermek szülessen, és ezek a gyermekek megfelelő körülmények között nőhessenek fel.

A miniszter emlékeztetett, hogy a kormány 3300 milliárd forintot fordít családtámogatásra és ezt az összeget a következő időszakban növelni fogja.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »