Az igazi haladást a Lélek adja a világnak – Fogadalomújítás és választás a szociális testvéreknél

Az igazi haladást a Lélek adja a világnak – Fogadalomújítás és választás a szociális testvéreknél

Hat testvér újította meg ideiglenes fogadalmát május 22-én délelőtt a Szociális Testvérek Társaságának hűvösvölgyi kápolnájában – a járványügyi előírások miatt viszonylag szűk körben; a testvérek, rokonok, barátok az online kapcsolódhattak be, majd a délután során a remetekertvárosi Szentlélek-templomban az elmúlt évben többször elhalasztott elöljáróválasztást is megtartották.

A szentmisét bemutató Papp Tamás plébános, kerületi esperes a napi evangéliummal vont párhuzamot: a fogadalmas szerzetes útját Péter és János apostol útjához hasonlítva arra hívott, hogy maradjunk meg imádságban, Jézus titkaiban elmélyedve, mint János, és kövessük Jézust a mindennapok kihívásai között, az evangéliumi tanácsok szerint, mint Péter.

Amikor saját szemünkkel látjuk a világ összeomlását, az anyagelvű, erkölcstelen, élet- és Isten-ellenes ideológiák hatását környezetünkben, mindannyian a pünkösdi fohásszal kérjük Istent: Áraszd ránk Lelkedet és újítsd meg az egész világot! Tudjuk, az igazi haladást a mai korban is a Lélek adja a világnak – hívta fel a figyelmet.

Tisztában vagyunk a nehézségekkel, amelyek ma próbára teszik az elkötelezett szerzetesi (hasonlóképpen a családos) életet, de tudnunk kell: nincs egyedül az, akinek szívét betöltik a Szentlélek ajándékai.

* * *

Szombat délután már jóval nagyobb térben, a remetekertvárosi Szentlélek-templomban gyűlt össze a közösség, hogy az elmúlt évben többször elhalasztott választást megtartsák.

Miután a testvérek megköszönték Szabó Katalin testvér és tanácsa elmúlt öt évi munkáját, megválasztották az új elöljárót és tanácsát.

Hírdetés

Elöljárónak Németh Emmát, helyettesnek Tari Irént, a tanács tagjainak pedig Takács Anitát, Sándor Erzsébetet és Fecske Orsolyát választotta a közösség.

Az új elöljáró és tanácsa beiktatására vasárnap délelőtt került sor a Mohos Gábor püspök atya által bemutatott szentmise keretében.  

A segédpüspök az első pünkösd kapcsán arról beszélt, hogy az Apostolok Cselekedeteiben található rész csak pünkösd külső jeleit írja le, azt, ami a szem számára érzékelhető.

Az igazán lényeges azonban a szív mélyén történik. Isten titkaiba, Isten művébe és mindezek értelmébe csak a Szentlélek által nyerhetünk bepillantást.

Mohos Gábor a szertartáson azért imádkozott, hogy ez a mélyebb látás segítse az új elöljárót és tanácsát abban, hogy meglássák: Isten műveibe hogyan illeszkedik a közösség és az egyes testvérek. Fontos az ima és a megelőlegezett bizalom Isten és egymás iránt.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »