Az igazán fontos dolgok nem a kirakatokban vannak

Az igazán fontos dolgok nem a kirakatokban vannak

Az ember szereti a “kirakatokat” nézegetni. Nem kell gondolkodnia, nem kell keresnie, nem kell kutatnia, csak nézni bele a nagy csillogásba, amit oda dugnak az orra elé, oda tesznek egy üvegbúra mögé és kivilágítanak, felcicomáznak, odacsalogatnak, az arcunkba tolják, hogy “ezt kell megvenni!”. “Ezt kell bevenni!”

Az ember csak áll a kirakat előtt, elvarázsolják a színek, a pompa, a csillogás. “Ez a valóság! Ez az élet! Ez az igazság! Ez kell nekem! Mert olyan szép!” -mondja az ember.

… és az ember “megveszi” és beveszi.

“Ez van. Ez a divat. Ez a választék. Ez kell neked.” – mondja a “kirakat”!

“A hazugságok, amiket a nyugati vezetők kezdtek el terjeszteni a szíriai események elején a népeiknek, hogy a saját céljaikat elérhessék, lassan lelepleződnek. Ők nem hazudhatnak a népeiknek hosszú éveken át, csak egy darabig. Ma, köszönhetően a technológia fejlődésének, a világ bármelyik táján, bármelyik állampolgáruk hozzájuthat egy részéhez ennek az igazságnak. Az elmúlt évek alatt, az igazságnak a sok apró része, amihez az állampolgáraik hozzájutottak, kezd összeállni, és az emberek kezdenek rájönni arra, hogy a vezetőik hazudtak nekik azzal kapcsolatosan, ami Szíriában történik. Ugyanakkor, ők meg is fizettek ezért drágán. Nem csak a terrormerényletek miatt, amik Európában történtek, hanem az illegális menekültáradat miatt is, ami nem csak Szíriából érkezik, hanem különböző országokból a régióban. Ezek a tényezők kezdik megváltoztatni a nyugati politikusok álláspontjait. De mi megszeretnénk erősíteni még egyszer: akár pozitív vagy negatív a nyugati vezetőknek az álláspontja a mi országunkkal kapcsolatosan, mi egyáltalán nem tudunk bennünk megbízni..”

Dr. Basshar Al-Assad 2015.10.08.

Ha megvettek valamit a kirakatból, vagy nem tetszik a “népnek”, akkor egyszerűen csak át kell rendezni az “üvegkalitkát”. Ennyi az egész!

“Nem vevő rá a nép, mert nem tetszik már? Vagy már nagyon unalmas? Semmi baj! Már itt is van az új kollekció! Ez biztosan tetszeni fog! Ezt dobta ki a facebook algoritmusa, hogy most ez tetszik mindenkinek! Hát itt van! Vegyétek! Vigyétek! Rátok van szabva!”

Hírdetés

Az igazán fontos dolgok nem a kirakatban vannak. Nem a kirakatban történnek. Nem dugja senki sem az orrunk elé, nem nyomja senki sem a képünkbe, a kezünkbe. Mert az igazán fontos dolgoknak nem ez a természete.

Az igazán fontos dolgoknak nem kell kirakat, nem kell neki reklám.

Az igazán fontos dolgok nem a szemünk előtt a kivilágított, feldíszített, csillogó kirakatban történnek.

Az igazán fontos dolgok “láthatatlanok”. Néha csak Istenre és az emberre tartoznak és mégis fontosabbak, mint a “címlap”.

Miden pillanatban fontos dolgok történnek. Igazán fontos dolgok.

… és erről sem az RT-n, sem az indexen, sem a Washington Post-ban, sem itt nem olvashatunk.

Az igazán fontos dolgok ott történnek, ahol alig látja valaki.

Dicsőség a névtelen és láthatatlan hősöknek, akik az igazság, az Emberség és a jó-szívűség oldalán harcolnak, mind a csatatéren, mind az íróasztalok mögött az egész világon!

A képen a Szíriai Arab Hadsereg hősei láthatóak a frontvonalon, ahogy a terroristák ellen harcolnak. A kép tegnapi történés. ( Forrás: For Mother Syria)

Orientalista.hu – Siroi Isi


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »