„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél…” – Anya-lánya hétvége Szombathelyen

„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél…” 
– Anya-lánya hétvége Szombathelyen

Március 10–12. között édesanyák és lányaik töltöttek vidám, beszélgetős, minőségi időt egymással Szombathelyen, a Martineumban. Kőszegről, Sopronból, Budaörsről, Budapestről és Szombathelyről érkeztek a résztvevők.

Az anya-lánya párosok között hamar kialakult a bizalmi légkör, amiben a résztvevők jól érezték magukat. A változatos, színes programok között mindenki talált neki tetszőt; egyik program sem volt kötelező, azt választották, ami jól esett nekik. A feladatok között szabadidő és pihenő idő is szolgálta az együttlétet, többek között lehetett társasjátékozni, ping-pongozni, sétálni, várost nézni.

Szombat délelőtt mentálhigiénés feladatokat kaptak a résztvevők, délután pedig „városi keresgélős-fotózós” feladattal lehetett pontokat gyűjteni, ami beleszámított az esti vetélkedő végeredményébe. A hosszú hajú lányok és a lelkes anyukák a vacsora előtt még francia, holland és halszálka hajfonást tanulhattak. Az egyik lány, Zsófi így emlékezett vissza erre a programra: „Anya megtanult fonni! Lett egy új fodrászom!”. Az esti vetélkedőn egy kvíz segítségével rácsodálkozhattak még a lányok által sem minden esetben ismert kamasz szlengre is.

Vasárnap reggel szentmisén adtak hálát a közös hétvégéért. Ebéd előtt párosával elolvasták a még péntek este egymásnak írt leveleket, majd múltjukról, jelenükről, jövőbeni vágyaikról meséltek egymásnak. A záró körben minden páros köszönetet mondott a remek szervezésért és lehetőségért. Az édesanyák és a lányok is megfogalmazták, hogy érdemes volt időt szánni egymásra, rácsodálkozhattak hasonlóságaikra, különbözőségeikre, közös és egyéni kincseikre.

Hírdetés

A résztvevők kipihenten és élményekkel gazdagon tértek vissza családjaikhoz, a rohanós hétköznapokba. Bíznak abban, hogy anya-lánya kapcsolatuk megerősödött és az egymásra szánt idő megtérül, gyümölcseit még sokáig élvezhetik. Buzdítanak mindenkit, hogy aki még nem járt a Martineumban anya-lánya-fia, apa-lánya-fia hétvégén, mindenképp jelentkezzen, mert megéri. A róka szavai nagyon igaznak bizonyultak: „Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat!” (Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »